Mora övertidssegrade mot Södertälje i premiären
Publicerad: 2019-09-20
HockeyAllsvenskan
Mora tog två sköna poäng i seriepremiären borta mot Södertälje. Stor matchvinnare blev David Goodwin som skickade in den avgörande pucken med blott sex sekunder kvar att spela.

Södertälje vann förvisso skotten med 10-4 i den första perioden, men spelet var betydligt jämnare än vad den statistiken visade. De första 20 minuterna bjöd på ganska fartfylld och underhållande hockey där lagen bytte chanser med varandra. Hemmalaget var också det lag som till en början hade flest chanser men Olof Lindbom i Moramålet räddade samtliga skott. Ju längre tiden gick, desto mer tog Mora över spelet och efter två ramträffar av Emil Bejmo och David Goodwin var det tredje gången gillt när Johan Persson snyggt skickade in 1-0 i powerplay i slutminuterna.

Den andra perioden blev sedan en något mer tillknäppt historia och lagen skapade inte lika många chanser, även om de knappast saknades helt. Mora fick chansen i spel fem mot fyra och fick till en början till ett riktigt bra tryck där Emil Bejmo var närmast. Skottet från nära håll gick dock tyvärr rakt på målvakten. Det skulle istället bli hemmalaget som skulle göra andra periodens enda mål och det kom till just i spelformen fem mot fyra. En tilltrasslad situation, ytterligare en avvaktande utvisning och en målvakt ur balans, efter en bra förstaräddning, gjorde att Södertäljespelaren hade så gott som öppet mål fram till 1-1.

Den tredje perioden blev mållös trots att det fortsatt fanns en hel del chanser för båda lagen. Mora hade bland annat möjligheten att spela fem mot fyra i hela fem minuter men hade stora svårigheter att få till något ordnat spel. Hemmalaget var sedan allra närmast att sätta det avgörande målet men Olof Lindbom i Moramålet fortsatte att spela riktigt bra. Totalt motade han 29 skott denna afton. Inga mål gjordes i den tredje perioden och matchen gick till förlängning.

Efter flera chanser för båda lagen kunde till slut David Goodwin avgöra för Mora som med lite tur lirkade in pucken via Södertäljemålvakten och in i mål.

Premiären är därmed avklarad och vi kan rikta in oss på en hemmapremiär mot Karlskrona på söndag!