Mora vann efter förlängning mot Västervik
Publicerad: 2021-10-19
Mora IK
Mora fick med sig två poäng hem från Västervik efter att till slut vunnit en svängig match med 4-3 efter förlängning.

Det blev dock en jobbig start i bortamötet mot Västervik. Laget var inte alls med under matchens första 10 minuter och hemmalaget gjorde lite hur man ville. Man bjöds dessutom på väldigt mycket. 1-0 kom efter drygt fyra minuters spel när en hemmaspelare tämligen omarkerad fick glida in mellan tekningscirklarna och prickskjuta in pucken i nät i spel fem mot fyra. Även vid 2-0, fem minuter senare, var man alldeles för passiva i egen zon. Ledarstaben tog här timeout och efter det blev det bättre. Laget jobbade sig mer och mer in i matchen med betydligt större vilja i kampsituationerna och med betydligt bättre fart under skridskorna. När man sedan fick chansen i spel fem mot fyra kom också reduceringen till 2-1 när Axel Bergkvist avlossade ett skott från blå linjen. Innan signalen för paus ljöd kom dessutom 2-2 sedan Bobby MacIntyre direktskjutit in pucken från nära håll. Ett otroligt viktigt mål med blott sju sekunder kvar att spela.

Det var ett betydligt bättre Mora i den andra perioden som spelade med mycket energi och en hög forechecking. Just tack vare detta kom man till flera bra lägen och efter 9:52 kom också ett mycket rättvist ledningsmål när Daniel Ljunggren hittade fram till Johan Persson som stänkte in 3-2. Man hade härefter bud på mer och sett till chanser borde man nog gjort något mål ytterligare. Även hemmalaget hade en bra möjlighet i mittenakten när man fick ett straffslag. Matteus Ward i målet gjorde dock en riktigt bra räddning.

Mora fortsatte att vara det bättre laget även i inledningen av den tredje perioden och var bara ett stolpskott från Miketinac att öka på ledningen. Istället för mål där fick Västervik i mitten av perioden ytterligare ett straffslag och den här gången gjorde man mål fram till 3-3. Några fler fullträffar fick vi inte se i den tredje perioden även om Mora hade ett bra läge att avgöra när en Västerviksspelare åkte på en utvisning på fem minuter och matchstraff efter en ful tackling med halvminuten kvar att spela.

Målet kom i stället i förlängningen efter ett bastant tryck i spel fem mot fyra. Daniel Ljunggren hittade återigen bladet på Johan Persson som bara hade att styra in pucken i nät.

Nästa match är på fredag när vi möter AIK hemma i Smidjegrav Arena!