Timrå väntar i Slutspelsseriens sista hemmamatch

7 mars 2016 15:31

Två omgångar kvar av Slutspelsserien och på tisdagskvällen tar Mora emot Timrå hemma i Smidjegrav Arena.


Mora har satt sig i ett fint läge inför fortsättningen av Slutspelsserien. Tre raka segrar har placerat laget i toppen av serien vilket betyder att man har allt i egna händer. Givetvis var de två poängen borta mot IK Oskarshamn i seriefinalen extremt viktiga. Moras tränare Jeremy Colliton vill speciellt lyfta fram en detalj som gjorde att det var Mora som kunde åka hem med segern.

- Jag tror att den största anledningen var att vi visade stort tålamod. Det var givetvis tungt att gå 0-1 med tre sekunder kvar men vi fortsatte att nöta på. Jag tycker att andra perioden var riktigt bra av oss men vi fick inte in pucken. Till slut kom målet som jämnade ut matchen. Det är stor skillnad på spelet nu mot tidigare under säsongen. Då hade vi kanske tagit alldeles för stora risker för att nå en kvittering och istället släppt in 2-0.

Direkt efter matchen tog man bussen hem till Dalarna. Man kom hem sent i natt så dagen har av naturliga skäl ägnats åt vila och återhämtning.
- Resan hem var bra, mycket tack vare segern. Idag blev det en ledig dag innan vi samlas igen för värmning imorgon förmiddag, säger Jeremy.

Kollar vi in tabellen så är det inte alls svårt att förstå betydelsen i morgondagens match. Timrå är just nu två poäng bakom Mora.

-Matchen imorgon är ingen skillnad mot andra matcher nu. Vi har spelat matcher av slutspelskaraktär sedan jul så nyckeln är hela tiden att ha en bra balans mellan tålamod och desperation. Timrå är ett bra lag som spelar liknande som oss så vi måste ta initiativet på hemmaplan och hålla i pucken så mycket som möjligt. Det kommer att bli en rolig kväll, avslutar Jeremy Colliton.

STÖTTA LAGET PÅ PLATS - BOKA BILJETTER HÄR!