Engstrand och Lassen klara för resten av säsongen
Publicerad: 2016-12-03

Vi kan idag meddela att Mora IK skrivit kontrakt med målvakten Christian Engstrand och backen Matias Lassen för resten av säsongen. Detta tack vare bidrag från företag och privatpersoner.

- Vi nådde efter matchen igår upp till 85% av det vi behöver för att finansiera värvningarna och det känner vi oss trygga med. Vi har fortfarande en del företag som sagt att de kommer att hjälpa oss men där vi väntar besked på beloppen under början av kommande vecka. Vi känner oss säkra på att vi kommer att nå 100%. Företag och privatpersoner har ställt upp på ett fantastiskt sätt för att göra detta möjligt. Ett stort tack till alla er, säger Moras klubbdirektör Peter Hermodsson.

Backen Matias Lassen har varit utlånad från Leksand under två månader och bidragit med ett stabilt sett främst defensivt. Han har under 16 matcher noterats för 3 poäng och +1 i plus-minus-statistiken. Mora kommer från och med nu att ta över kontraktet vilket innebär att han är Moraspelare säsongen ut.
- Matias är en mycket lovande ung back som har spelat viktiga minuter för oss sedan han kom hit. Han har utvecklats hela tiden och kommer att vara en viktig pusselbit i vårt lag framöver, kommenterar Jeremy Colliton.

Målvakten Christian Engstrand plockades in för en månad sedan och har spelat riktigt stabilt i mål. På de sju matcher han stått har han noterats för en fin räddningsprocent på 93,5% och i snitt 1,84 insläppta mål/match. Han hade från början en klausul i sitt avtal som gjorde att han kunde gå till en annan klubb efter en månad. I och med att insamlingen lyckats har kontraktet skrivits om och han tillhör nu Mora fullt ut resten av säsongen.

- Christian har varit utmärkt för oss sedan han kom in. Hans erfarenhet och genomgående höga nivå ute på isen kommer att bli en stor tillgång för laget under resten av säsongen, säger Jeremy.

I och med värvningen av Christian är det också klart att målvakten Timo Niemi lämnar klubben.

Mora IK vill återigen rikta ett STORT tack till alla som bidrag till insamlingen för att göra dessa värvningar möjliga!

Kenny Åström