Colliton inför Timrå borta: -Vi vet vad som väntar oss

16 september 2016 15:50

Två lag lyckades hålla nollan i premiäromgången av HockeyAllsvenskan. Nu möts de båda lagen Timrå och Mora under lördagseftermiddagen.


Mora fick en perfekt inledning av HockeyAllsvenskan 2016/2017. Redan efter 20 minuters spel hade man gått upp i en 3-0 ledning hemma mot BIK Karlskoga efter att Bejmo, Svanlund och Aleardi gjort målen. Resten av matchen blev mållös även om det fanns möjligheter för ytterligare mål från båda lagen. Snabbt avgörande, tre poäng och en hållen nolla av Mattias Pettersson. Det var mycket som var bra för hemmalagets del.

- Vi fick verkligen en jättebra start och kom ut precis som vi ville. Andra och tredje perioden var kanske inte lika bra då vi blev lite utdragna men å andra sidan släppte vi inte heller till så mycket chanser. Det var riktigt starkt att hålla 3-0 hela matchen ut, säger Moras tränare Jeremy Colliton.

Även lördagens motståndare, Timrå, fick en riktigt bra start av serien när man bortaslog Almtuna med 1-0 under torsdagskvällen efter att ha gjort matchens enda mål sent i den första perioden. Matchen i sig var ganska tillknäppt och det skapades inte speciellt många lägen utav något av lagen på hela matchen.

Mora och Timrå har som ni säkert redan vet stött på varandra under försäsongen. I en riktigt bra hockeymatch i SCA-cupen kom då Mora tillbaka från ett 4-2 underläge och kvitterade under matchens sista minut till 4-4. Redan då visade båda lagen upp en snabb skridskoåkning och det är troligen ingen vågad gissning att det kommer bli ett högt tempo i lördagens match. Timrå är också kända för att komma ut hårt i inledningen på hemmaplan. Något som Jeremy också är medveten om.

– Vi vet vad som väntar oss. Det är ett lag som liknar oss på många sätt och det kommer att bli en bra värdemätare för oss. De kommer garanterat att komma ut riktigt hårt så det gäller att stå emot framförallt de första 10 minuterna. Förhoppningsvis kan vi också få lite momentum tidigt i matchen och hitta en bra väg in i matchen, säger Jeremy.

Matchen startar kl. 16:00 och sänds i vanlig ordning på C More.se

TV: LÄNGRE INTERVJU MED JEREMY COLLITON INFÖR MATCHEN