Tre nya poäng efter seger i Uppsala
Publicerad: 2023-01-18
Mora IK
Mora inkasserade tre nya poäng i bortamötet mot Almtuna efter att ha vunnit med 3-2. Segern innebär att man befäster sin position i toppen av den HockeyAllsvenska tabellen!

Mora hade en riktigt bra start på den första perioden där man omgående tog kommandot i spelet. Utdelningen lät inte heller låta sig vänta på sig när Fabian Ilestedt från nära håll stötte in Johan Perssons passning i nät efter 4:05. Målet gav också laget energi och man parkerade långa stunder i offensiv zon. När man efter 12 minuters spel dessutom fick med sig ett powerplay behövde man bara 12 sekunder på sig att utöka ledningen till 2-0 när Anton Heikkinen klippte till direkt framför mål. Mora styrde och ställde och såg ut att ha bra kontroll på händelserna. Detta gjorde att Almtunas reducering på ett slumpmässigt sätt efter 16:45 inte kändes speciellt logiskt sett till matchbilden. Faktum är att det dessutom var otroligt nära en kvittering på slutet också men Kari Piiroinen gjorde en riktigt bra räddning.

Hemmalaget var något hetare i inledningen av den andra perioden och skapade några halvchanser mot Moramålet. Mora växte dock in i spelet mer och mer och framför allt kändes man riktigt stabila i egen zon under mittenakten. En felpassning i egen zon för Almtuna rakt i gapet på Kalle Miketinac skulle också göra att Mora kunde utöka till 3-1. Ett riktigt fint avslut från Kalle som skickade upp pucken i krysset. Detta var också ställningen efter den andra perioden.

Det kändes som Mora hade bra kontroll på matchen även i den tredje perioden men ett flertal utvisningar på Moraspelare tog hemmalaget in i matchen igen. Almtuna fick speciellt ett bra läge där man fick spela fem mot tre i nästan två minuter där man med blott en sekund kvar att det läget fick in reduceringen till 2-3. Klockan då på 15:08. Almtuna satsade resterande tid allting framåt för att nå en kvittering men Mora gjorde ett bra jobb med att hålla undan och kunde därmed inkassera tre nya poäng.

Nästa match är på fredag när ett riktigt toppmöte väntar i Umeå mot Björklöven!