Ny förlust för Mora på hemmaplan
Publicerad: 2019-11-16
Mora IK
Mora åkte på ännu en förlust hemma i Jalas Arena efter 3-6 mot BIK Karlskoga.

Den första perioden var långt ifrån någon stämningshöjare i Jalas Arena. Karlskoga styrde och ställde nämligen lite som man ville mot ett hemmalag som inte alls hängde med. Gästerna kunde rättvist ta ledningen efter 7 minuters spel när man fick chansen i spel fem mot fyra. Moras första skott (av totalt 4) på mål kom först efter drygt 13 minuters spel när man spelade fem mot fyra. Powerplayet som sådant var dock blekt och istället för en kvittering kunde istället Karlskoga öka på till 2-0 när man precis blivit fulltaliga. Och innan signalen för periodpaus ljöd hade man även hunnit göra 3-0. Detta när man återigen fick chansen att spela fem mot fyra.

Mora ryckte upp sig en hel del i inledningen av den andra perioden och skapade ganska omgående en hel del chanser. Man fick också en jättemöjlighet att krypa närmare målmässigt när man fick spela fem mot tre i en minut. Powerplayspelet var tyvärr alldeles för omständligt och man skapade egentligen inte några farligheter alls. När båda Karlskogaspelarna kommit ut lyckades man ändå få dit reduceringen när Emil Bejmo styrde in 1-3 från nära håll. Man hade därefter flera chanser att göra ytterligare mål men likt tidigare under säsongen hade man stora svårigheter att förvalta chanserna i mål. Bortalaget var dock betydligt mer effektiva och när man väl fick möjligheterna utnyttjade man det. 1-4 kom till efter misslyckad rensning av Moramålvakten Dan Bakala och 1-5 kom när en Moraspelare satt utvisad och man återigen stått för en blek insats i boxplay.

Hemmalaget fick i den tredje perioden in en tidig reducering när Niki Petti skickade in 2-5 i spel fem mot fyra. Detta följdes tyvärr av ytterligare ett Karlskogamål sedan hemmalaget tappat puck på offensiv blå linje. Det skulle sedan bli ytterligare ett mål innan matchen var till ända. Det var hemmalaget som stod för det när Alex Lind kunde göra sitt första A-lagsmål.