Mora IK vann med 2-1 efter förlängning!
Publicerad: 2018-09-20
SHL
I en mycket underhållande match mellan två jämna lag blev Matt Bailey stor matchhjälte genom att slå in avgörande 2-1 i övertid som betydde 2 poäng till Mora.

Moras nyförvärv Ryan Johnston debuterade och bildade backpar med Marek Daloga i första perioden. Hemmalaget spelade piggt, bra skridskoåkning och hög fart. Skapade flera bra chanser och farliga skott mot Malmömålet. Hemmalaget kom i anfall efter anfall men utan resultat. Gästerna hade allt färre anfall och hade svårt att hänga med. Mora var klart bästa laget i första perioden som slutade 0-0.

Andra perioden började riktigt illa för hemmalaget när gästerna kunde ta ledningen i power play till 0-1 redan efter 27 sekunder genom en helt fri Emil Sylvegård. Malmö fick energi och spelade allt bättre. I mitten av perioden börjad dock Mora ta för sig allt mer och spelet jämnades ut. I sista minuten fick Mora ett kontringsläge och efter en retur av Mathias Bromé kunde Andrew Rowe slå in kvitteringen till 1-1.

I tredje perioden fick publiken se ett offensivt Mora som skapade allt fler chanser. Gästerna var tillbakapressade men stack upp vid ett flertal tillfällen och sköt luriga skott som Mora målvakt Christian Engstrand räddade. Hemmalaget fortsatte energiskt skapa någonting, ivrigt påhejade av en ständigt sjungande hemmaklack. Mora vårdade pucken bra, hittade passningar till varandra och det var bara ett mål som saknades. En underhållande period men inga mål och ställningen var 1-1 efter full tid. I förlängningen avlöste målchanserna varandra för bägge lagen. Till slut kunde Mora slå in 2-1 efter mål av Matt Bailey.

Nästa hemmamatch är på lördag 29/9 i Jalas Arena kl. 18,00 mot gästande Brynäs. Mycket välkomna!