Mora tog övertidsseger borta mot Kristianstad
Publicerad: 2023-02-22
Mora IK
Kvällens bortamatch mot Kristianstad bjöd inte upp till något skönspel där Mora långa stunder hade svårt att få i gång sitt spel. Trots detta hittade man ett sätt att vinna när man först kvitterade med mindre än tre minuter kvar för att sedan avgöra med 14 sekunder kvar av förlängningen.

Precis som i den senaste matchen mot Östersund fick man återigen en bra start i bortamötet mot Kristianstad. Efter några fina chanser inledningsvis kom till slut 1-0 ledningen efter 3:29 när Alexander Molldén hittade Axel Sundberg med en diagonalpassning. Axel som inte tvekade utan klippte till direkt fick se pucken gå i nät. Den första perioden bjöd annars inte på något större skönspel där Mora hade god kontroll på händelserna. De få gånger Kristianstad kom till något läge berodde det till största delen på att Moraspelarna varit lite övermodiga. Kari Piiroinen i målet räddade dock samtliga sex skott.

Den andra perioden knackade Moras spel en hel del och man såg en aning bekväma ut. Hemmalaget bjöds dessutom ytterligare in i matchen av en utvisning på Albin Grewe. Det tog 11 sekunder för Kristianstad att kvittera till 1-1 i powerplay. Hemmalaget lyckades dessutom göra 2-1 i slutet av perioden när Moraspelarna gick bort sig i offensiv zon och Kristianstad bjudits på ett tre mot två läge.

Mora kom dock ut betydligt bättre i den tredje perioden och ökade pressen ju längre perioden gick. Till slut fick man också en del längre anfall och ett av dessa kom kvitteringen. Isac Heens lyfte in en puck mot mål som letade sig in i bortre krysset bakom en skymd hemmamålvakt. Klockan då på 17:09. Resterande del av perioden var det nästan bara Mora men trots bra tryck i anfallszonen stundtals lyckades man inte få in någon mer puck. Matchen gick till förlängning.

Väl där fortsatte Mora att vara det spelförande laget och med blott 14 sekunder kvar lyckades man avgöra matchen efter fint klapp-klapp-spel där pucken till slut styrdes in av Kalle Miketinac som stod helt fri framför mål.

En skön seger och två viktiga poäng och man hakar därmed på i toppstriden.

Nästa match är på fredag när vi möter Västerås hemma i Smidjegrav. Då är det säsongens Enkronasmatch med fri entré! Du kan dock förboka din plats för endast 50:-!