Mora inledde SCA-cupen med seger
Publicerad: 2019-08-28
Försäsong
Mora tog under onsdagskvällen säsongens första seger när Timrå besegrades med 4-2 i inledningsmatchen av SCA-cupen.

Det var dock Timrå som hade det mesta av spelet inledningsvis. Även om Mora lyckades hålla sin motspelare på behörigt avstånd från målet för det mesta hade man förtvivlat svårt att komma ur egen zon långa stunder under de första 10 minuterna. Därefter kom man in i matchen mer och mer och Niki Petti var bara centimeter från att ge Mora ledningen, men pucken gick i ribban. Istället var det Timrå som gjorde matchens första mål lite senare när man spelade med två man mer på isen.

I den andra perioden var det Mora som var det spelförande laget och ju längre perioden gick, desto mer tog man över spelet. Kvitteringen till 1-1 efter 10:47 signerad Adam Masuhr var därför långt ifrån ologisk. Man var sedan flera gånger om nära på att göra ytterligare mål och till sist fick man utdelning. Med 15 sekunder kvar lyckades Niki Petti få klubban på pucken från nära håll. Just det målet var också lagets första powerplaymål den här försäsongen.

Moras övertag fortsatte i den tredje perioden även om Timrå under de första minuterna lyckades vaska fram några heta chanser. Efter ett flertal misslyckade Moraförsök kom till slut ett rättvist 3-1 mål när Emil Bejmo stod för en riktig delikatess. Tomas Skogs kunde sedan också öka på till 4-1 i öppen målbur sedan Timrå chansat med att plocka ut sin målvakt på slutet. Laget från Medelpad fick visserligen in 4-2 med minuten kvar att spela men närmare än så kom man inte.

Mora inleder därmed SCA-cupen med seger. Nästa match i cupen är på fredag då MODO väntar kl. 20:00.