Mora värvar målvakt från finska SM-liiga

12 april 2016 11:00

Mora IK har spikat målvaktsparet kommande säsong. Idag har man nämligen gjort klart med den finska målvakten Timo Niemi som förra säsongen tillhörde Vasa Sport i finska SM-liiga.


23-åriga Timo har under de senaste säsongerna både spelat i SM-liiga och Mestis (finska motsvarigheten till HockeyAllsvenskan). Han har tidigare under karriären också representerat det finska juniorlandslaget. Senaste säsongen noterades han för åtta matcher i Sport från Vasa, men var också utlånad till några Mestis-klubbar där han stod för fina insatser med höga räddningsprocent. Trots erbjudanden om fortsatt spel i SM-liiga valde Timo att istället tacka ja till spel i Mora IK till kommande säsong.

– Det här känns som en jättebra möjlighet för mig. Jag har bara hört bra saker om Sverige och HockeyAllsvenskan som serie. När Mora hörde av sig så kändes det helt rätt att tacka ja. Vad jag hört så är det en bra klubb att utvecklas i och som har en bra organisation. Jag ser verkligen fram emot att få komma till Sverige och spela, säger Timo själv.

– Vi ser en stor potential i Timo att tillsammans med Mattias ersätta Jacob Johansson och Fredrik Bergvik på ett mycket bra sätt. Det är en målvakt som har meriter från det finska juniorlandslaget och med god sed så vet vi att om man har det så är man en bra målvakt. Trots sin ålder har han ganska bra erfarenhet från flera klubbar i högsta ligan och det är en målvakt som vill uppåt. Han uppfyller mycket väl kravprofilen som vi har här i Mora IK för de målvakter som vi vill jobba med, säger Moras målvaktstränare Peter Iversen.

Vi hälsar Timo varmt välkommen till Mora!

**TV: KOMMENTAR FRÅN MÅLVAKTSTRÄNARE PETER IVERSEN

**