Mora tog tre viktiga poäng hemma mot MODO
Publicerad: 2021-03-02
Mora IK
Efter flera övertidsförluster på hemmaplan blev det äntligen tre poäng igen när MODO besegrades med 5-3.

Den här matchen var det dock hemmalaget som kom ut starkast och skapade ganska omgående en hel del möjligheter mot MODO-målet. Dessvärre var det dock alltid någon klubba eller skridsko i vägen. Gästerna satsade mer på kontringar och lyckades också genom en sådan ta ledningen med 1-0 efter 9:27. Hemmalaget fick dock in en rättvis kvittering till 1-1 innan den första perioden var över när Johan Persson skickade in en puck från nära håll med drygt tre minuter kvar.

Gästerna kom dock ut starkast i den andra perioden där Mora de första minuterna mestadels fick ägna sig åt försvarsspel. Jus längre perioden gick desto mer kom hemmalaget tillbaka in i matchen och några riktigt bra slutminuter på den andra perioden såg till att man kunde gå till paus med en tvåmålsledning. Först skickade Robin Johansson in 2-1 med ett skott mellan tekningscirklarna efter 17:16 och lite mindre än två minuter senare utnyttjade Nils Thomasson ett friläge på bästa sätt.

I den tredje perioden fick hemmalaget ytterligare utdelning när först Ludvig Larsson skickade in 4-1 efter 8:18 och bara 32 sekunder senare gjorde Oskar Stål-Lyrenäs 5-1. Här kändes matchen ganska klar även om hemmalaget kanske slappnade av lite väl mycket på slutet där gästerna kunde tröstmåla två gånger om fram till slutresultatet 5-3.

Nästa match är redan imorgon när lagen möts igen.