Mora vände och vann borta mot AIK
Publicerad: 2022-01-19
Mora IK
Det var underläge med 1-0 efter den andra perioden. Då klev Axel Bergkvist och Alex Lavoie fram och vände på matchen genom två snabba mål i den tredje perioden. 2-1 blev också slutresultatet och vi kan därmed ta med oss tre sköna poäng hem till Dalarna.

Den första perioden kändes en aning trevande där det faktiskt inte skapades allt för många chanser från något av lagen. AIK hade förvisso lite mer puckinnehav och sköt flera skott men mycket av detta berodde också på att man hade två möjligheter i spel fem mot fyra. Den första perioden slutade mållöst.

Den andra perioden blev betydligt mer öppen med en hel del chanser. Dock var det trots allt bara ett skott som gick i mål och tyvärr var det hemmalaget som gjorde det efter 2:35. Mora var det något bättre laget i mittenakten och man hade flera möjligheter att kvittera. Bland annat genom Daniel Ljunggren som hade ett friläge men pucken ville inte in i mål.

Man fick istället utdelning i den tredje perioden när Axel Bergkvist redan efter 2:39 skickade in 1-1 genom ett riktigt hårt skott direkt efter tekning. Och när man lite senare fick spela fem mot fyra fullbordade Alex Lavoie vändningen när han petade in 2-1 bakom AIK-målvakten efter 5:39. Härefter kunde också Mora kontrollera matchen på ett ganska bra sätt och fick också extra hjälp när man fick spela fem minuters powerplay sedan AIK-backen Erik Norin åkt på ett matchstraff med dryga sex minuter kvar. Nu lyckades Mora inte göra mål i det numerära överläget men kunde hålla undan resterande del av perioden och därmed ta tre viktiga poäng!

Nästa match är redan på fredag när Almtuna gästar Smidjegrav Arena!