Smidjegrav Arena blir kontantfri
Publicerad: 2020-10-12
Mora IK
Från och med nu kommer du inte kunna betala med kontanter i vår hemmaarena. Det finns flera goda skäl till detta.

Mora IK befinner sig i en situation där varje krona räknas. Bokstavligen. Det innebär att vi måste sluta räkna varje krona, hur nu det går ihop?

Johanna Larsson som är klubbens ekonomiansvarige förklarar: -Att hantera kontanter är en betungande process som är oproportionerligt kostsam i form av bland annat intern hantering av växel, kontrollräkning och avgifter till säkerhetsföretag. Efter varje hemmamatch har en person fått lägga en hel arbetsdag på att bara räkna och bokföra pengar. Vi har idag en så pass nedbantad organisation att vi inte har råd att lägga så mycket tid på kontanthantering. Istället kommer du som vill handla i våra kiosker, köpa biljetter eller lotter kunna betala med kort och swish.

-Jag kan förstå om en del upplever det som besvärligt, men hoppas ändå på förståelse och acceptans för att också Mora IK tar det här steget som sker på bred front i samhället i stort. Dessutom har vi smittorisken att ta hänsyn till då mynt och sedlar som byter ägare också kan transportera smitta. Det blir betydligt mer hygieniskt och hälsosamt med en arena utan kontanter, avslutar Johanna Larsson.

Kenny Åström