J18 förlorade daladerbyt på övertid
Publicerad: 2022-10-21
Under torsdagskvällen så var det dags för J18:s första daladerby för säsongen när Leksands IF kom till Smidjegrav. Efter en match med högt tempo och heta känslor så skrevs slutsiffrorna 2-3 efter mål i övertid.

J18:s första daladerby för säsongen inleddes med högt tempo direkt från start, det inleddes även med en smakstart för Mora när Leo Åström i Leksand åkte ut för en hooking tidigt i den första perioden. Powerplay-spelets start var knackig men tillslut så lyckades MIK sätta fast spelet i offensiv zon och efter ett snabbt spel nära inpå mål så kunde Colin Wetterberg snärta in pucken och ledning efter 5:17 var ett faktum.

Efter ytterligare fem minuter av positivt Mora-spel så fick Marton Nemes pucken av Felix Johansson i neutral zon, Nemes skrinnade vidare och efter ett varv på offensiv planhalva så hittade den målfarlige ungraren en möjlighet, han rundade slutligen målburen och petade in pucken via köksvägen.

Mora skulle fortsätta att spela stabilt under den resterande delen av första perioden och bud på flera mål fanns genom numerära överlägen men inga fler puckar i nät tillkom och den första perioden slutade 2-0 till MIK.

I den andra perioden skulle Moras defensiva spel sättas på prov när Leksand spelade powerplay två gånger under periodens andra halva, men boxplay-enheterna lyckades till stor del hålla bortalaget på utsidan och Stridbeck som var tillbaka i mål stod emot bra när puckarna väl jobbades in i slottet.

När Mora inte spelade med fyra man på plan så skulle även de hitta chanser, svåra puckar matades titt som tätt in mot Gidlöf i Leksands mål och pucken träffade även målramen vid ett antal tillfällen. Chanserna till trots så slutade den andra perioden med samma resultat, fortsatt 2-0.

Efter en tilltrasslad situation vid Moras bås där domaren fick pucken på sig så kunde Leksand vända in i offensiv zon och reducera matchen till 2-1 genom Dennis Altörn efter 3:43 av den tredje perioden.

MIK lyckades sedan stå emot den första kraftsamlingen från Leksand efter reduceringspucken, matchbilden övergick sen till ett spel där båda lagen hade sina chanser och pucken gick fram och tillbaka.

Matchens nästa mål skulle dock komma från bortalaget när Theodor Engman kvitterade för Leksand efter 17:39. De cirka två minuterna som återstod av ordinarie tid skulle inte ge något vinstmål och övertid väntade i Smidjegrav.

Övertiden skulle inte alls starta på ett optimalt sätt för MIK när Joel Karlsson åkte ur för en tripping efter 32 sekunder av perioden och efter ytterligare 47 sekunder så var matchen över när Liam Persson sköt in det vinnande målet för Leksand.

J18:s nästa match är redan på söndag när man tar emot Borlänge HF hemma i Smidjegrav klockan 15:30.