Mora IK:s spelare drabbade av RS-virus
Publicerad: 2021-11-18
Mora IK
Under veckan har en efter av Mora IK:s spelare insjuknat och det har konstaterats att det handlar om RS-virus. Så snart klubben insåg att mer än halva truppen smittats kontaktades därför Svenska Ishockeyförbundet, Hockeyallsvenskans ledning och BIK Karlskoga för att undersöka möjligheten att flytta matchen.

Dels vill klubben minimera risken att smitta sprids i ligan och att fler lag insjuknar men givetvis åberopades också den sportsliga aspekten. Faktum är att Mora IK inte har tillräckligt många friska spelare i A-laget för att kunna genomföra matchen på ett som ledningen bedömer det sportsligt försvarbart sätt.

-Att försöka få till lån av spelare i en sådan här situation är i princip helt omöjligt. Nu får vi försöka få ihop ett lag genom att flytta upp juniorer plus att vi får ta med spelare som varit sjuka men som hade behövt flera dagar till att återhämta sig på. De kommer inte vara 100% redo för match. Vi är i ett läge där vi tvingas ställa ett lag på isen då alternativet vi fått enbart varit WO, konstaterar en minst sagt bekymrad Peter Hermodsson, klubbdirektör och sportchef.

-Ligan hänvisar till rådande tävlingsbestämmelser och dem kan vi i dagsläget inte göra något åt, avslutar Hermodsson.

Kenny Åström