Tung förlust för Mora borta mot Västerås
Publicerad: 2021-03-12
Mora IK
Mora åkte på en tung förlust i bortamatchen mot Västerås. Åter igen blev det stryk i en förlängning. Dessutom blev Robin Johansson tidigt skadad i matchen och tvingades få hjälp att lämna isen.

Båda lagen klara för slutspel. Mora för kvartsfinal och Västerås för åttondelsfinal.

Det var förutsättningarna inför matchen.

I Mora var backen Viktor Amnér tillbaka i laget, efter den skada som hållit honom borta från spel sedan i januari. Den här gången fick han ersätta Kristoffer Gunnarsson som fick vila, efter att ha fått mycket speltid den senaste tiden.

Junioren Tim Palmberg fick göra A-lagdebut och ta en plats som center.

Det var Västerås som inledde matchen bäst och kopplade grepp om spelet.

Mora hade svårt att skapa något inledningsvis.

Det var därför inte helt orättvist att hemmalaget kunde ta ledningen genim Isac Skedung. Den förre Leksandsspelaren fick pucken i mittzon, avancerade in i anfallszon och satte din ledningspucken bakom Matteus Ward i Moramålet.

Efter målet jämnade spelet ut sig en aning, även om det var hemmalaget som fortsatte att ha ett grepp om matchbilden.

När drygt åtta minuter hade spelats av den första perioden så åkte Mora på en tung skada.

Robin Johansson befann sig i anfallszon när hans skridsko fastnade isen. Moraspelaren visade med en gång att något allvarligt hade hänt.

Det hela slutade med att Moracentern, som är hockeyallsvenskans bäste tekare och en viktig spelare för Mora på många sätt, fick hjälp att ta sig av isen.

Det såg definitivt inte bra ut och kan bli en riktig jobspost för Mora inför den stundande slutspelet.

I slutskedet av perioden spelade Mora upp sig en aning och skapade i alla fall någonting framåt. Inte minst i det numerära överläget laget skaffade sig i periodens senare del.

Mora fick en bra start på den andra perioden.

Hemmalagets Alexander Lunsjö blev utvisad efter 2,11 och det tog bara sju sekunder för Mora att utnyttja den numerära överläget.

Oskar Stål Lyrenäs fick ett bra skottläge och stänkte in kvitteringen till 1-1. Moraspelarens 25:e fullträff för säsongen.

Målet gav Moraspelarna ny fart under skridskorna och bara 33 sekunder efter kvitteringen kunde Oscar Eklind ge gästerna ledningen med 2-1 efter en målvaktsretur.

Sedan jämnade spelet ut sig och vi såg en period där det inte bjöds på några riktiga farligheter åt något av hållen.

När 11.36 hade spelats av perioden kunde hemmalaget kvittera till 2-2 genom veteranen Joakim Hillding. Målet videobedömdes då Ward i Morakassen trycktes omkull innan pucken passerade mållinjen. Men mål blev det.

På tekningen efter målet blev Charles Eklund i Mora fri, men fick inte till avslutet.

Johan Persson har haft lite problem med målskyttet på sistone och var faktiskt mållös i fyra matcher på raken inför mötet med Västerås.

Här hamnade i fokus då han först missade ett friläge, för att tolv sekunder senare fick chansen att dra på ett slagskott som letade sig in i mål fram till ledning 3-2. Hans 25:e mål för säsongen.

Västerås är allsvenskans sämsta lag i numerärt överläge, sett till statistiken, men med bara fyra sekunder kvar av perioden kunde Alexander Lunsjö,lagets skyttekung, göra 3-3.

Målfyrverkeriet fortsatte i den sista perioden.

Isac Andersson kunde återge Mora ledningen när 3.43 hade spelats av perioden.

Men mindre än minuten senare kunde William Wikman kvittera.

Mora är allsveskans bästa lag i spel fem mot fyra och nästa Moramål kom i den spelformen.

Lukas Wernblom gav Mora ledningen med ett direktskott när 8,29 hade spelats.

Hemmalaget gav sig i en jakt på kvittering och efter 16,23 kunde veteranen Fredrik Johansson göra 5-5.

Matchen gick till förlängning och det har inte varit Moras starkaste sida den här säsongen.

Inte heller den här gången.

Det tog bara 42 sekunder av förlängningen innan Lukas Zetterberg kunde sätta dit segerpucken. I spel tre mot tre har Mora en hel del att förbättra, det är bara att konstatera..-

Noterbart är också att OskarStål Lyrenäs inte spelade den andra halvan av sistaperioden. Oklart varför.