Mora tog två poäng borta mot Västervik
Publicerad: 2019-10-23
Mora tog två viktiga poäng när man besegrade Västervik på bortaplan med 3-2 efter straffar.

Det ska erkännas att detta var långt ifrån någon topprestation från Moras sida. Trots en drömstart med 1-0 redan efter 1:37 genom Anton Schagerberg hade man stundtals stora problem mot ett Västervik som såg ut att vilja lite mer och som var beredda att betala priset för att gå segrandes ur striden. Den första perioden var som helhet dock en jämn historia där båda lagen hade chanser för ytterligare mål men där två duktiga målvakter såg till att hålla målburen fri från påhälsning.

I den andra perioden var det sedan hemmalaget för så gott som hela slanten inledningsvis och det kändes bara som en tidsfråga innan kvitteringen skulle komma. Den kom också efter 8:44 sedan en hemmaspelare fått ta flera skär in i banan och verkligen pricka in pucken i mål. Västervik var därefter också flera gånger om nära att ta ledningen men en hemmautvisning fick som tur var hejd på anfallen. Nu gjorde Mora visserligen inget mål i efterföljande powerplay men man fick andrum och i efterdyningarna av fem mot fyra spelet kunde Emil Bejmo ge Mora ledningen igen. Framspelningen var också matchens stora delikatess där Johan Persson lurade bort en hemmaback innan han serverade Bejmo öppet mål. Målet innebar i detta läge inte bara ledning utan också efterlängtad energi till Mora som ägde spelet under periodens sista minuter.

Dessvärre föll man i gamla synder igen i den tredje perioden som hemmalaget mer eller mindre dominerade. Och man gjorde det mycket tack vare att bortalaget blev alldeles för stillastående och slarvade hej vilt med passningar och markeringsspelet. Just detta var också startskottet fram till 2-2 när hemmalagets Victor Öhman alldeles för enkelt fick kliva in och prickskjuta in kvitteringen. Västervik hade härefter mängder med chanser att också avgöra matchen men Mora lyckades med hårt slit freda sig och därmed också rädda en poäng.

Efter en mållös förlängning kunde man sedan också få med sig ytterligare en poäng i form av en straffvinst. Emil Bejmo och Jesper Ylivainio satte nämligen båda sina straffar medans Isak Wallin såg till att rädda hemmalagets båda straffar.