Ny forward klar för Mora IK

17 april 2016 14:40

Mora IK har gjort klart med den 21-åriga forwarden Mathias Bromé som den gångna säsongen representerade Asplöven.


Mathias har totalt 162 matcher i HockeyAllsvenskan med Västerås och Asplöven på sin meritlista där han noterats för 51 poäng. Den gångna säsongen tillhörde han Haparandalaget Asplöven där han stod för sin poängstarkaste säsong hittills på A-lagsnivå. Totalt blev det 27 poäng (10+17) på 51 grundseriematcher vilket gjorde att han slutade på fjärde plats i lagets interna poängliga.

- Mathias hade en utmärkt säsong i Asplöven och vi tror att han är redo att ta nästa steg och bli en toppspelare i HockeyAllsvenskan. Det är en spelare med bra skridskoåkning, skicklig med pucken och som jobbar hårt över hela banan, säger tränare Jeremy Colliton om sitt nyförvärv.

– Jag fick en otroligt bra bild av Jeremy hur Moras satsning såg ut. Hela organisationen känns bra och alla vill framåt. Det är ett hårt arbetande lag som spelar en rolig och fartfylld hockey. Allt känns jättebra, säger Mathias själv om sitt val att välja Mora IK.
Han har också klart för sig på vad han kan bidra med till sitt nya lag.
- Jag vill vara en ledande spelare och självklart producera poäng. Jag vill också ta mycket ansvar och jobba stenhårt varje dag.

​Vi hälsar Mathias varmt välkommen till Mora!