• Huvudsponsorer

Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Idag 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Fredag Fre 1 Mars Mar
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar

Tjeckisk landslagsforward klar för Mora IK

27 december 2018 10:00
SHL

Klubben har gjort klart med den 25-åriga tjeckiska landslagsforwarden Matej Stransky som närmast ansluter från KHL-laget Severstal Cherepovets.


Klubben har gjort klart med den 25-åriga tjeckiska landslagsforwarden Matej Stransky som närmast ansluter från KHL-laget Severstal Cherepovets.

Trots att det är en relativt ung spelare som kommer in så har han ändå samlat på sig mycket erfarenhet under karriärens gång. Efter att ha tillbringat inledningen av juniortiden i tjeckiska HC Vitkovice flyttade han som 16-åring till andra sidan Atlanten för spel i den amerikanska juniorligan WHL. Efter tre riktigt poängstarka säsonger i Saskatoon Blades blev det fyra säsonger i AHL med Texas Stars där framgångarna fortsatte. Totalt noterades han för 128 poäng (66+62) på 285 AHL-matcher. Förra säsongen vände Matej tillbaka till Europa för spel med KHL-laget Severstal Cherepovets som han tillhört fram till idag. I Ryssland noterades han för totalt 18 poäng (11+7) på 59 matcher. Förra säsongen spelade han dessutom 14 landskamper för Tjeckien.

-Det här är en stor och stark forward med den största styrkan i spelet framför mål där han är duktig på att hitta de viktiga områdena och vara ett hot för motståndarna. Han är dessutom högerskytt med ett bra skott, säger sportchef Anders Forsberg.

Värvningen har gjorts möjlig tack vare Spelarstödet. Ett stort tack till alla privatpersoner och företag som bidragit till detta!

Matej kommer att ansluta till Mora under eftermiddagen eller kvällen och kan, om alla papper hinner bli klara, göra debut redan imorgon mot Växjö.