Nu ska mästaren koras
Publicerad: 2021-05-27
Nu ska det avgöras. Vilket är det bästa laget, IFK Rättvik, Mora IK eller Leksands IF?

Den 22 juni kommer klubbarnas elitlag med viss förstärkning från lokala profiler att göra upp i en golftävling i Rättvik och en Padel-turnering i Mora. Hela evenemanget kommer arrangeras utan publik, men supportrarna kommer kunna följa sina lag och spelare -och swisha sitt stöd där pengarna oavkortat går till Kvinnojourer i Dalarna.

-Jag fick idén till detta när jag tänkte på kraften och kvalitén idrotten håller runt Siljan. Det är imponerande med så många lag på elitnivå, säger Johan Hedberg, headcoach i Mora IK. I USA, där Johan spenderat 22 år, är välgörenhetsevenemang vanligt.

-Vi har en bra möjlighet att förena nöje med nytta. Det känns bra att kunna göra skillnad, säger Johan.

Samtliga föreningar och föreningsrepresentanter var redan på det första mötet tydliga och överens om att de insamlande medlen skulle gå till välgörenhet.

-Tyvärr har kurvan när det gäller våldet mot kvinnor ökat under pandemin. Vi vill verkligen visa vår ståndpunkt i det här så otroligt viktiga ämnet. Kan vi vara med och dra vårt strå till stacken och hjälpa till genom att belysa frågan och arrangera den här tävlingen så är det en självklarhet för oss, säger Patric Skoglund, Leksands IF.

Turneringen kommer att avgöras i Mora och Rättvik parallellt och sedan avslutas dagen med en gemensam prisutdelning på Restaurang Moskogen i Leksand. Klubbarnas supportrar och sponsorer kommer kunna vara med och stötta och överskottet kommer alltså gå till Kvinno- & Tjejjourer i Dalarna.

Vilka spelare från de tre föreningarna som kommer ställa upp kommer att bli klart under nästkommande vecka.

-Givetvis vill varje klubb vinna. Det är ju en prestigetävling. Lika mycket som vi vill knyta vänskapsband så vill vi vara bäst. Vi kommer sätta samman slagkraftiga spelare i varje lag. I golfen kommer en spelare från varje klubb att spela tillsammans samt en sponsor i varje boll och padelturneringen spelas i dubbel, berättar Johan Hedberg. I framtiden tänker sig trion i klubbar att fler föreningar kan delta och att evenemanget kan växa.

En gemensam nämnare klubbarna har är Dalakraft.

-Det här samarbetet ligger helt i linje med Dalakrafts ständiga arbete för ett livskraftigt Dalarna. Det här initiativet är ett väldigt bra exempel på hur man kan fläta samman Dalarna på nya sätt, hitta oväntade samarbeten och se bortom rivalitet. Vi tycker att initiativet och ändamålet är lovvärt och är en mycket stolt sponsor av arrangemanget, säger Rita Adolfsen, sälj- och marknadschef på Dalakraft.

Maria Strand