Tre poäng i seriepremiären mot Vita Hästen
Publicerad: 2022-09-23
Mora IK
Tre mål framåt, inget insläppt mål och en riktigt härlig inramning i Smidjegrav Arena. Det finns mycket positivt att ta med sig från seriepremiären hemma mot Vita Hästen där vi inleder med tre poäng!

Nog syntes det att det fanns en hel del premiärnerver under de första 20 minuterna. En hel del pucktapp och lite konstiga beslut. Albin Grewe var den som öppnade målskyttet efter fem minuters spel när han tog hand om sin egen retur. Härefter följde en period med mycket Vita Hästen där Kari Piiroinen fick göra några riktigt bra räddningar. Det skulle också bli 2-0 innan perioden var slut. Den här gången var det Axel Sundberg som höll sig framme.

I den andra perioden fick gästerna sedan flera möjligheter när man tre gånger om fick spela med en man mer. Piiroinen i målet fortsatte att spela riktigt bra och tillsammans med hårt försvarsspel lyckades man freda sig. Man kunde dessutom göra 3-0 precis efter att man blivit fulltaliga från den sista utvisningen. Filip Björkman hittade över till Patrick Harper som skickade in pucken i nät.

I den tredje perioden gick Vita Hästen framåt för att nå en reducering samtidigt som hemmalaget mestadels siktade in sig på att inte ta några onödiga risker. Det gjorde man på ett bra sätt och kunde hålla ut resten av matchen utan att släppa in något mål.

Nästa match är på onsdag, även den i Smidjegrav Arena, när Karlskoga gästar.