Första segern i SHL för Mora IK

21 september 2017 21:34
SHL

Poängen i premiären borta mot Frölunda gav verkligen mersmak. I hemmapremiären mot Rögle blixtrade det ordentligt om hemmalaget som bjöd på en sprudlande hockeyfest där slutresultatet skrevs till hela 5-1.


Stärkta av poängen i premiären satte Mora högsta fart direkt i hemmapremiären mot Rögle.

Skåningarna som var rejält revanschsugna efter storförlusten 5-0 borta mot Malmö i premiären försökte dock i matchinledningen att stå upp mot ett skridskostarkt Mora, men den energin såg ut att snabbt ta slut hos gästerna.

Inramningen i Jalas Arena var densamma som vid matchavslutningen den där magiska kvällen den 1 april när avancemanget till SHL säkrades.

Publiken lyfte fram laget och målvakt Engstrand utstrålade lugn och säkerhet.

Lagkapten Bejmo som gjorde 1-0 målet i premiärmatchen höll sig framme nu igen. Med en perfekt passning från position bakom mål serverade han Daniel Grillfors som gled in framför Röglemålvakten och lugnt och säkert satte dit klubban och pucken satt högt bakom Emil Kruse.

Efter målet kom en enorm press från hemmalaget som radade upp chanser och tryckte tillbaka Rögle rejält. Utdelningen lät dock vänta på sig till 10.15 då Johan Persson spelade fram David Kase till 2-0.

Mora hade även chansen att öka på sin ledningen i powerplay ett par minuter senare men resultet stod sig perioden ut.

Mål i powerplay bäddade för segern

Men just powerplay skulle bli Moras stora lycka i den andra perioden. I spel 4-3 slog Steven Seigo till med ett skott långt ut från vänsterkanten på pass från Jacob Lagace.

Målet kom dock att godkännas först efter videogranskning av domaren då målburen var ur sin position precis före det att pucken gled in över mållinjen.

Direkt efter målet tog Rögle timeout för att försöka få fart på laget. Men varken det, ett friläge eller två powerplay gav utdelning.

Istället var det hemmalaget som genom Matt Bailey ökade på till 4-0 efter 14.27. Återigen kom målet till efter ett bra spel i powerplay.

I slutminuten av perioden hade man också bud på 5-0, pucken var inne men domaren viftade avvärjande då målburen var ur position.

Bailey blev matchens lirare

Den sista perioden inleddes inte lika blixtrande och intensiv som de två första. Rögle gavs chansen att komma in i matchen och man fick även utdelning i mitten av perioden i powerplay, ett backskott från Craig Schira som letade sig in bakom en skymd Christian Engstrand i hemmamålet.

Matchens lirare i hemmalaget, förutom målvakten Engstrand måste bli Matt Bailey som också fick avsluta målskyttet. Återigen höll han sig framme i powerplay och fastställde slutresultatet till 5-1 efter 17.13.

Publiken 4011 personer i Jalas Arena stod upp i slutskedet av matchen och applåderade in den första tre poängaren för säsongen.

Nästa match för Mora blir bortamöte mot Karlskrona på lördag 18.00.