Ny sportchef i Mora IK
Publicerad: 2022-02-01
Mora IK
Idag, den 1:a februari kan Andreas Hägglund titulera sig som ny Sportchef för Mora IK. -Det känns som en häftig utmaning och ett naturligt steg i min karriär, kommenterar 36-åringen.

Sedan åren i SHL har uppdraget som Sportchef legat hos Klubbdirektör Peter Hermodsson. I den organisation som klubben har och har haft de senaste åren har det inte funnits något ekonomiskt utrymme för en heltidsanställd Sportchef.

-Det har fungerat, men självklart går det inte att vara 100% klubbdirektör när man samtidigt är Sportchef, VD för bolaget och säljare.

När det stod klart att Johan Rosén lämnar sitt uppdrag som junior- och hockeygymnasium-ansvarig öppnades möjligheten till en omorganisation. Andreas Hägglund har arbetat heltid som Ungdomsansvarig de senaste fyra åren. Nu kommer han göra en övergång till att bli Sportchef fullt ut.

-Vi kommer att ersätta Andreas på Ungdomssidan längre fram. Däremot kommer vi inte ersätta Rosén. Vi har en solid organisation kring ungdom- och juniorverksamheten och vi omfördelar ansvarsområden för att få en fortsatt stark grupp kring sporten, säger Hermodsson.

Det innebär att hela förändringen är kostnadsneutral och ryms inom budget. -Vi gör detta för att jag ska kunna vara med och stärka upp marknad, försäljningen och utvecklingen av klubben. Vi behöver även få i gång event i vårt bolag och skapa intäkter så fort pandemin är över säger Peter och fortsätter: -Andreas passar bra för att han suttit med i Sport-gruppen, han kan vår kultur och föreningen. Han är en naturlig rekrytering.

Anderas en gedigen bakgrund inom hockey och är erkänt duktig på att leda, strukturera och planera.

-Det känns bra med en mjuk överlämning där Peter kan lämna över i lugn och ro, säger Andreas som inte tvekade en sekund när han fick frågan. -Det här är min moderförening och att få möjligheten att fortsätta växa här känns som en naturlig fortsättning i karriären.

Vi önskar Andreas stort lycka till med sitt nya uppdrag.

Kenny Åström