Mora säkrade en kvartsfinalplats
Publicerad: 2021-03-10
Mora tog en stabil seger borta mot Södertälje. En seger som också betyder att dalalaget säkrat en plats bland de sex bästa lagen i serien, vilket ger en kvartsfinalplats.

-Vi säkrar en kvartsfinalplats på egen hand. Vi har varit heta ett tag nu och känslan är bra inför slutspelet, säger Moramålvakten Matteus Ward till Cmore.

Slutspelstider stundar.

Då tar man inga risker.

Centern Ludvig Larsson fick en mindre muskelkänning på uppvärmningen, vilket gjorde att Moraledningen valde att vila honom under matchen.

-Jag fick en känning på baksida lår, men är inte orolig. Det var mest en försiktighetsåtgärd, säger Ludvig Larsson till Cmore i den andra periodpausen.

Det här var också en viktig match för båda lagen att spela till sig en bra tabellposition inför det kommande slutspelet.

Matchen började också lite trevande där lagen mest syntes känna på varandra. Den där riktiga intensiteten saknades definitivt.

-Vi gick inte på lika hårt som vi brukar göra, säger Johan Hedberg till Cmore.

Kan naturligtvis berott på att de båda formstarka lagen också har stor respekt för varandra.

Mestadels bjöd perioden på ett tillknäppt spel, men de farligaste chanserna var det gästerna som skapade.

Isak Garfvé var närmast att bli målskytt med ett stolpskott i periodens slutskede. Oscar Eklind, Charles Eklund och Johan Persson var andra spelare som hade bra lägen.

Men den första perioden blev mållös efter 14-7 i skott till Mora.

Mora fick en tuff inledning på mellanperioden då laget redan i det första bytet åkte på ett lagstraff efter att ha varit sex spelare på banan.

Södertälje skapade ett bra tryck, men närmare än ett stolpskott genom Christoffer Bengtsson kom laget inte.

Mora gjorde en bra andraperiod och laget kunde också ta ledningen. Isak Garfvé gjorde sitt första mål i A-lagströjan på ett direktskott, efter 5,26, som inte Fredrik Bergvik i hemmakassen han med på.

Dalalaget redde ut ytterligare två numerära underlägen i mittenperioden men var det laget som vaskade fram de farligaste chanserna.

Nils Thomasson svarade för en härlig insats när han drev in från kanten och satte pucken i krysset fram till 2-0.

Frilägen för Viktor Larsson och Johan Persson, utan resultat, noterade vi också.

-En okej period för vår del, men svängigt, säger Daniel Ljunggren till Cmore.

I den sista perioden såg hemmalaget till att skapa ny nerv i matchen, då Jacob Dahlström kunde reducera till 1-2 efter 1.07.

Södertäljespelaren tog tillvara på en målvaktsretur på bästa sätt.

Men sedan fick hemmalaget det svårare mot ett kompakt spelande Moralag.

Mora jobbade hårt och såg till att hålla Södertäljespelarna utanför sig.

I matchens slutskede chansade hemmalaget med att ta ut målvakten, men det slutade med att Oskar Stål Lyrenäs kunde sätta 3-1-pucken i tom kasse.

-Vi svarade för en stabil insats och gjorde ett bra defensivt jobb. Jag är glad för tre poäng, säger Johan Hedberg till Cmore.