Förlust mot MODO i SCA-cupen
Publicerad: 2018-08-31
Försäsong
Mora kom inte upp i samma nivå spelmässigt som i gårdagens match. Trots att man hämtade upp ett 3-1 underläge till 3-3 i andra perioden fick man ändå se sig besegrade med 4-3.

Kanske var det gårdagens match som fortfarande satt kvar i benen under matchens första 20 minuter? MODO var betydligt piggare medan Moraspelarna både såg sega ut och slarvade gång på gång i egen zon. Igår tog det bara drygt två minuter innan första baklängesmålet kom. Idag gick det ännu snabbare. Redan efter 1:39 skickade Magnus Häggström in en puck som gick som en båge över Isak Wallin efter en tilltrasslad situation. När Mora några minuter senare fick chansen i spel fem mot fyra kom nästa kalldusch. En spelare slarvade som sista man i egen zon vilket gav MODO ett friläge. Det utnyttjade Tim Wahlgren genom att sätta 2-0 och då hade vi bara spelat sju minuter. Mora tog timeout men spelmässigt hjälpte det inte nämnvärt. Det var fortsatt MODO som var betydligt hungrigare och hade flera chanser till ytterligare mål. Här klev dock Isak Wallin fram och stod för några riktigt vassa räddningar. Det skulle krävas ett boxplay efter drygt fyra minuter för att Moraspelarna skulle vakna till och börja ta kamperna och man fick också utdelning innan paus. Adam Masuhr som avgjorde gårdagens match fick på ett slagskott från blålinjen som gick i nät bara 22 sekunder från slutsignalen.

Mora fick sedan en ganska tuff start på den andra perioden. Man fick inleda i spel tre mot fyra i närmare minuten. Något som man dock klarade ut. Tyvärr gick det inte lika bra när Andrew Rowe visades ut efter 5:48 sedan han oturligt skickat pucken över sargen från egen zon. I efterföljande boxplay misslyckades man dessutom med ett byte vilket gjorde att MODO fick komma fem mot två. Pucken gick till den förre Moraspelaren Patrik Karlkvist som skickade in 3-1. Mora fick trots detta snabb kontakt igen när man fick till ett visst tryck i anfallszonen. Viktor Amnér skickade in en puck mot mål och väl där framför stod Michael Haga som fick klubbspetsen på pucken som ändrade riktning och in i mål. Och det skulle komma mer. Mindre än minuten efter reduceringen var det också kvitterat. Denna gång genom backen Marek Daloga som fick pucken i offensivt läge, lurade bort en back och skickade in pucken med ett handledskott från högra tekningscirkeln. Efterföljande tid av mittenakten var en ganska jämn historia med mycket ställningskrig. Stundtals var det även ganska irriterat med många efterslängar.

Mora fick i den tredje perioden ganska tidigt återigen spela med en man mindre. Trots detta skapade man den bästa målchansen under den spelformen när man fick ett tre mot ett läge. Trots fint klapp-klapp-spel lyckas man inte överlista MODO-målvakten den gången. Båda lagen hade förövrigt chanser att spela powerplay i den tredje perioden. Mora gjorde det bra och var bara ett ribbskott ifrån att ta ledningen. Istället var det MODO som lyckades utnyttja sitt läge efter 11:11. Mora försökte sedan jobba in en kvittering men närmare än några halvchanser kom man inte.