J20 vann seriefinalen mot Leksand
Publicerad: 2022-11-16
J20
J20 fortsätter att ånga på och drygade ikväll ut serieledningen efter att ha vänt 1-3 underläge till seger med 5-3 borta mot tabelltvåan Leksand.

Mora såg dock till en början ut att vara kvar lite i landslagsuppehållet. Hemmalaget var klart bättre och kunde både göra 1-0 och 2-0 när klockan tickat upp till drygt tio minuters spel. Joel Jonsson reducerade visserligen till 2-1, men innan pausvilan tog vid hade Leksand återigen skaffat sig en tvåmålsledning.

Bortalaget var klart bättre i den andra perioden och man åt sig här ikapp målmässigt. Först reducerade Joel Jonsson genom sitt andra mål för kvällen och när Ludvig Laband nätade med drygt tre minuter kvar stod det 3-3 på resultattavlan.

Vändningen fullbordades sedan tidigt i den tredje perioden när Noah Steen gav Mora ledningen med 4-3 efter 5:20. Den ledningen släppte man sedan aldrig och Kalle Kratz kunde göra 5-3 drygt två minuter från slutet.

Mora leder nu serien med sex poäng och på lördag väntar ny toppmatch när man tar emot serietrean Djurgården hemma i Smidjegrav Arena.