Mora föll i förlängningen hemma mot Vita Hästen

26 februari 2021 20:39
Mora IK

Hemmalaget var i underläge med 2-4 inför den tredje perioden. Då gick man ut och gjorde en riktigt bra tredje period. Hämtade upp till 4-4 och hade mängder med chanser att ta tre poäng. Istället var det gästerna som kunde vinna efter förlängning.


Den första perioden gick spelmässigt till hemmalaget som såg pigga ut från start. Man skapade också ganska omgående tryck i offensiv zon och hade några chanser som absolut kunnat bli mål. Pressen kom dock av sig när hemmalaget åkte på flera utvisningar i rad och just i ett sådant läge kunde gästerna ta ledningen med 1-0. Mora kom dock tillbaka och kunde rättvist kvittera till 1-1 genom Lukas Wernblom sedan också hemmalaget fått testa lyckan i spel fem mot fyra.

Mora fick sedan en drömstart på den andra perioden när Lukas Wernblom efter dryga två minuter fick på ett riktigt klassavslut och 2-1 var ett faktum. Glädjen blev dock kortvarig för bara minuter sedan hade bortalaget vänt på matchen genom två allt för enkla mål. Ja man gjorde också 2-4 innan perioden var över.

Hemmalaget försökte i den tredje perioden att krypa närmare och hade en mängd chanser. Det var egentligen bara skärpan i avsluten som saknades. Till slut fick man dock rättvis utdelning när Ludvig Larsson med en riktigt fin soloprestation skickade in reduceringen till 3-4 efter 13:46. Och bara minuten senare var han framme igen och skickade in kvitteringen till 4-4. De sista minuterna blev en enda stor anstormning från hemmalaget som hade puckar på mållinjen och i stolparna men pucken ville inte in.

Även i förlängningen var det Mora för hela slanten men trots flera fina chanser lyckades man inte få in pucken. Vita Hästen sköt ett skott på mål och det gick typiskt nog in i mål vilket inte kan beskrivas på något annat sätt än ett riktigt rån.

Nästa match är på söndag när Västerås kommer på besök.