Mora vann toppmötet mot Modo
Publicerad: 2023-01-27
Mora IK
Kvällens sena match i Smidjegrav Arena mellan Mora och Modo bjöd på högklassig hockeyunderhållning där Mora gick vinnande ur striden med 3-1 inför en grym publik!

Mora fick också en drömstart när man redan efter 1:25 fick chansen i spel fem mot fyra. Man fick också relativt snabbt utdelning när Anton Heikkinen fick träff på en puck som sedan gick i en lobb över målvakten och in i nät inför ett kokande Smidjegrav Arena. Resterande del av perioden var jämn och tät och båda lagen hade bud på mål.

Jämn och tät var också den andra perioden där gästerna fick till något längre anfall. Hemmalaget satsade istället på kontringar där bland annat både Heikkinen och Hancock hade varsitt friläge där man tyvärr inte fick utdelning. Några mål fick vi inte se i mittenakten.

Målen kom istället i den tredje perioden och det började inte speciellt bra för hemmalaget som redan efter en minuts spel fick se Modo kvittera till 1-1. Målet gav också gästerna energi och man var härefter det något hetare laget. Mora repade dock mod och när man fick chansen i spel fem mot fyra efter 13:42 började de drygt 3 500 personerna på läktarna vädra någonting bra. Med 24 sekunder kvar at utvisningen dök också läget upp för Axel Sundberg som dundrade in 2-1 för Mora. Gästerna jagade härefter för en kvittering men kom inte alls till något läge mot ett hemmalag som lyftes fram av publiken. Med utplockad målvakt kunde Johan Persson fastställa slutresultatet till 3-1 i öppen målbur vilket också blev slutresultatet.

Nu väntar en ledig lördag innan vi på söndag beger oss till Östersund för bortamatch. Nästa hemmamatch är på onsdag när vi tar emot Djurgården i en ny toppmatch!