• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Fredag Fre 1 Mars Mar
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar

Mora jagar tredje raka mot Frölunda

11 januari 2019 15:35
SHL

Efter en stark bortamatch i Linköping är det nu dags att ladda om för nästa utmaning. Under lördagskvällen gästar Frölunda Jalas Arena för det tredje mötet lagen emellan den här säsongen.


Ja det var flera trender som bröts under torsdagskvällen när Mora bortaslog Linköping med 4-2. Dels tog man sin första bortaseger sedan den 25 oktober och dels vann man mot just Linköping för första gången sedan december 2004. Noterbart är också att Andrew Rowes 1-0 efter 26 sekunder är Moras snabbaste bortamål någonsin i SHL/Elitserien. Segern innebar också att man tog sin över strecket sedan början på november efter att både Örebro och Timrå förlorat sina matcher. En hel del glädjeämnen med andra ord.

-Vi är väldigt nöjda med insatsen. Vi kom ut hårt från start och fick även en tidig ledning att gå på. Det känns lite som vi tog med oss spelet vi haft hemma. Vi hjälpte varandra och ströp farten för dem. Som sagt var så var det en bra match, säger assisterande tränare Daniel Hermansson.

Nu gäller det dock att ladda om inför nästa uppgift som är redan imorgon när man ställs mot Frölunda. Laget har under förmiddagen tränat i Linköping innan man satte sig på bussen hem till Mora.

-Det känns bra att göra så. Vi hade ändå sex timmars resa och hade kommit hem mitt i natten om vi åkt direkt efter matchen. Detta upplägg känns som de bästa förberedelserna inför matchen imorgon, säger Daniel.

Mora och Frölunda har mötts två gånger den här säsongen. I båda de mötena är det Mora som dragit det längsta strået. Dels genom den omtalade vändningen i Scandinavium när man vände 1-3 till seger 4-3 under matchens sista tre minuter. Och dels när man vann hemma med 3-0. Nu hoppas man givetvis att trenden ska hålla i sig.

-Vi har vunnit två raka matcher nu och självförtroendet är bra. Vi har hittat ett sätt att spela med hög fart o hjälper varandra över hela banan. Morgondagens match är inget undantag och det gäller att vi kommer upp i en bra prestation igen, avslutar Daniel.

När det gäller läget i laget så åkte Robin Johansson på en skada och kommer inte till spel imorgon. I övrigt tas laget ut efter lördagens värmning.