Mora föll på straffar mot Västervik
Publicerad: 2020-01-17
Mora fick se sin segersvit bli bruten i bortamötet med Västervik. Hemmalaget såg till att avgöra matchen på straffar, där schweizaren Ken Jäger blev smålänningarnas matchvinnare.

Mora kom till spel mot Västervik med tre raka trepoängare i ryggen: Bofors, AIK och Timrå.

Jämfört med senast kom Mora till spel utan forwarden Brant Harris, som var kvar hemma i Dalarna då han ska bli pappa när som helst.

Tillbaka i laget var däremot Oliver Erixon.

Hemmalaget öppnade den första perioden piggast och fick också chansen att spela i numerärt överläge efter två minuters spel, då Brendan Ranford fick sätta sig på botbänken.

Mora klarade dock av det numerära underläget på ett bra sätt. Efter utvisningen fortsatte hemmalaget att ha kontroll på händelserna, och det hann gå en sju-åtta minuter innan Mora började komma in i matchen och ta för sig lite mer.

Efter 11.46 fick Västervik chansen att spela i numerärt överläge igen, men även denna gång spelade Mora stabilt och lät inte hemmalaget få någon större kontroll på varken puck eller spel.

Sedan dröjde det inte länge förrän det var Moras tur att få spela med en man mer på banan, då hemmalagets Oscar Petterson blev utvisad.

Men dalalaget hade svårt att etablera ett spel i hemmalagets försvarszon och chansen rann ut i sanden.

Strax efter att Oscar Pettersson kommit ut från utvisningsbåset var han med och redigerade en snabb spelvändning från hemmalagets sida.

Västervik såg till att komma i ett två-mot-ett-läge och nämnde Pettersson spelade fram Brynäslånet Marcus Westfält som direktsköt in ledningsmålet, otagbart för Olof Lindbom i gästernas kasse.

Mora hade ingen riktig farlighet i första perioden, där hemmalaget vann skotten med 7-5.

Men det var ett helt annat Moralag som kom ut till den andra perioden. Plötsligt fanns farten och intensiteten där igen som vi sett i de senaste matcherna.

Dalalaget tog hand om taktpinnen och bet sig flera gånger fast i anfallzon under längre perioder.

Mora kunde också kvittera i inledningen på perioden, när Johan Persson tog hand om en retur på allra bäst. Förövrigt Johan Perssons 21:a mål den här säsongen.

Mora fortsatte att trumma på och skapade bra lägen via både Filip Lennström och Dustin Gazley. Hemmalaget hade både svårt att bosätta sig i Moras zon och att skapa några farligheter.

Därför kom hemmalagets ledningsmål efter 15.31 som en riktig kalldusch.

Västerviksbacken Oscar Drugge drog på ett skott från egen försvarszon och pucken letade sig in bakom en olycklig Olof Lindbom i gästernas kasse. En riktig målvaktstavla.

Men Mora lät sig inte nedslås utan fortsatte att spela bra och i periodens slutskede kunde finländaren Kalle Valtola skjuta in kvitteringspucken.

Den tredje perioden blev jämn, där de båda lagen turades om att ha chanser och äga pucken under längre stunder.

Mora bästa chans hade Oskar Svanlund.

I numerärt underläge snodde han pucken vid anfallsblå och blev helt fri. Moraspelarens avslut blev dock tämligen svagt och innebar inga problem för hemmamålvakten.

I den efterföljande förlängningen, och spel tre mot tre, handlade det om Västervik för hela slanten. Hemmalaget hade bland annat ett skott i målramen och hade även några bra chanser till.

Mora verkade inte ha någon riktig spelidé och slarvade gång efter annan. Men några mål blev det inte.

I straffläggningen blev Ken Jäger matchvinnare för Västervik. För säkerhets skull satte han båda sina straffar.

För Mora var det bara Johan Persson som hittade rätt. Emil Bejmo missade två straffar och miss blev det även för Kalle Valtola