Mora inledde SCA-cupen med förlängningsseger
Publicerad: 2017-08-31

Det krävdes förlängning mellan Mora och Björklöven för att sära lagen åt. Stor matchhjälte blev David Kasê som med bara 14 sekunder kvar lyfte in segermålet.

Moras förstaperiod i mötet med Björklöven var tyvärr ingen solskenshistoria spelmässigt. Klockan hade bara hunnit ticka upp till 2:34 när man bjudit Björklöven på ett två mot ett läge efter slarv i upspelsfasen och det var motståndarna inte sena att utnyttja. Mattias Pettersson i målet tvingades till en lång sidledsförflyttning och var chanslös när pucken hittade nätet. Här vaknade dock Mora till och stod under de efterföljande minuterna för periodens bästa spel där man flera gånger om var framme och oroade Björklövenmålvakten, som dock lyckades klara samtliga lägen.
Det blev inga fler mål under matchens första 20 minuter även om det var nära på slutet när Björklöven fick spela fem mot tre i dryga minuten men man klarade ut den situationen genom ett bra boxplayspel och målvaktsspel.

Den andra perioden blev tyvärr sönderryckt av många utvisningar. Totalt delades det ut sex utvisningar och Mora stod för fyra av dessa. I ett läge fick man dessutom två av dem inom loppet av 15 sekunder vilket för andra gången i matchen innebar spel tre mot fem. Även denna gång klarade man ut det hela även om det var nära att pucken hamnade i nät. Rent spelmässigt var annars den andra perioden ganska likt den första men rätt hafsigt spel och slarviga passningar. Den stora skillnaden var att Mora sköt mer och på sitt 14:e skott i den här perioden kom till sist kvitteringen med blott fem sekunder kvar att spela. Matt Bailey blev målskytt när han lyfte in en retur efter skott från Viktor Amnér.

Tredje perioden var egentligen inget undantag från de två tidigare perioderna. Spelet böljade fram och tillabaka och ju längre tiden gick, desto mer grinigt blev det på isen. Detta innebar i sin tur flera utvisningar och Mora tvingades för tredje(!) gången i matchen att spela tre mot fem. Och ska man lyfta fram en bra sak denna afton så är det spelet i boxplay som fungerade bra. Även den här gången höll man målburen borta från påhälsning. Framåt då? Ja det fanns en del bra tendenser stundtals under perioden men oftast gjorde man det lite omständigt i avslutningsfasen och pucken hamnade allt som oftast på något benskydd eller någon skridsko.  Några mål fick vi inte se och förlängning fick ta vid.

Väl i förlängningen var det Mora som var det spelförande laget och fick tack vare en Björklövenutvisning ännu mer att säga till om på slutet. I powerplay fick man till sista utdelning när David Kasê kunde lyfta upp pucken i nättaket bakom en överspelad Björklövenmålvakt.