Tung förlust mot formstarkt Tingsryd
Publicerad: 2021-02-20
Mora hade sju raka bortasegrar i ryggen inför bortamötet med Tingsryd. Men mot ett formstarkt Tingsryd räckte inte laget till. Smålandslaget vann med 4-0, efter att ha gjort två av målen med en man mindre på banan...

Mora är ute på en road-trip och inledde den med att möta hockeyallsvenskans formstarkaste lag Tingsryd.

En viktig match för båda lagen, sett till kampen om att bli bland de sex bästa lagen i serien.

Matchen inleddes i ett bra tempo och de första fem-sex minuterna av matchen bjöd knappt på en enda avblåsning.

Det syntes att mycket stod på spel och inledningen var spelmässigt jämn, där dock Tingsryd vaskade fram de första farligheterna och Matteus Ward fick visa vad han kan.

Tingsryd kunde ta ledningen i matchen.

En Moraback missade att få ur pucken i egen zon och den kom istället att hamna hos en bortglömd Ludvig Elvenes, som placerad i det så kallade ”slottet” dundrade in 1-0. Helt otagbart.

Efter målet stack Mora upp i några vassa anfall, men nästa mål blev också hemmalagets.

Tingsryd tog tag pucken långt ner i egen zon, svarade för en snabb spelvändning där Moralaget hamnade på efterkälken.

Anfallet avslutades med att Joakim Nermark blev siste man på pucken fram till 2-0.

Även den andra perioden spelades i ett bra tempo och med ett fåtal spelavbrott efter avblåsningar.

Tingsryd har i de senaste matcherna visat prov på att ha en stark defensiv och en målvakt, Andreas Ljunggren (bror till Moras Dan iel) i bra form.

Det var något som Mora fick känna på i den andra perioden.

Mora lyfte spelet en aning jämfört med den första perioden och var det lag i mellanperioden som skapade de farligaste chanserna.

Den allra bästa hade Ludvig Larsson som hade öppet mål, men som inte uppfattade det gyllene läget utan istället valde att spela pucken till en medspelare.

Oscar Eklind, inbrytning, Oskar Stål Lyrenäs, stolpskott, och Lukas Wernblom, närskott, hade också bra lägen att få till en reducering, men tvåmålsunderläget stod sig inför den sista perioden.

I den avslutande perioden fick Mora en bra chans att komma in i matchen, när Jacob Lundegård i Tingsryd åkte på matchens första utvisning när 3.45 hade spelats.

Men i stället kunde Tingsryd öka på ledningen till 3-0. Jonatan Harju tog pucken och tryckte sig förbi en Moraback, innan han satte pucken i nät bakom en maktlös Ward.

Efter den kallduschen låg Mora på för en reducering och laget kom efter 9.56 att få chansen att spela i numerärt överläge igen, Men även den här gången kunde Tingsryd göra mål med en man mindre på banan.

Dalabekantingen Martin Janohls stal pucken vid blå och gjorde sedan inget misstag.

Två raka överlägen slutade alltså med två raka baklängesmål. Något som definitivt avgjorde matchen.

Moras svit på sju raka bortasegrar sprack därmed med en riktig smäll.

Tingsryd har besegrat Mora vid samtliga fyra tillfällen den här säsongen och är definitivt ett lag som Mora inte trivs med att möta.

Faktum är att smålänningarna vunnit sju (!) raka matcher mot dalalaget.

Mora fortsätter sin bortaturné md att möta Vita Hästen på måndag. Förhoppningsvis lossnar målskyttet igen då för ett Mora, som verkar vara inne i en formsvacka för tillfället.