Mora föll mot Timrå på bortaplan
Publicerad: 2018-11-15
SHL
Mora stod överlag för en ganska svag insats i bortamötet med Timrå där ett stundtals slarvigt försvarsspel och onödiga utvisningar blev lagets stora fall. Hemmalaget vann med 4-3.

Det var en första period som inte bjöd på något högre underhållningsvärde. Det var mycket slarv från båda lagen och intensiteten var ganska låg under de första 20 minuterna. Timrå var det lag som skapade mest till en början men debuterande Janne Juvonen fick en bra start och spelade stabilt. Trots litet övertag för hemmalaget var det ändå Mora som skulle ta ledningen i den här matchen. I en omställning två mot ett hittade Spencer Abbott över till Andrew Rowe som säkert placerade in pucken bakom hemmalagets målvakt. Klockan stod då på 12:03. Tyvärr blev glädjen kortvarig för bara minuten senare misslyckades man på ett onödigt sett att få ut pucken ur egen zon vilket gjorde att man blev kvar där med utvisning på Erlend Lesund som följd. Inte heller efterföljande boxplayspel blev speciellt lyckad då hemmalagets Rickard Palmberg obehindrat fick två chanser på sig att sätta pucken i nät vid bortre stolpen. Och det stannade tyvärr inte med ett baklängesmål. En ny blek insats i försvaret lite senare gjorde att Timrå även kunde ta ledningen med 2-1.

Mora fick i inledningen av den andra perioden chansen i spel numerärt överläge, något som man också förvaltade på bästa sätt. Efter ett jättetryck i dryga minuten avlossade Ryan Johnston ett skott från blålinjen varav pucken styrdes på Robin Johansson framför mål och in i nät. Målet gav nödvändig energi till Moralaget som härefter hade det mesta i spelväg men där det lilla extra fattades i avslutningslägena. Hemmalaget hade egentligen bara en enda chans i mittenakten och den skapades efter ett riktigt dåligt Morabyte där flera spelare passade på att byta samtidigt som Timrå anföll. Tyvärr förvaltade man också den bjudningen och hemmalaget var åter i ledningen. Timrå fick dessutom ett powerplay i slutet av perioden men Mora lyckades hålla undan.

Mora inledde den tredje perioden i powerplay men trots att man återigen fick ett ganska bra tryck lyckades man inte skapa de där riktigt heta chanserna. Istället för mål där drog man på sig en utvisning i offensiv zon och istället var det hemmalaget som fick spela med en man mer på isen. Det blev lite senare även två man mer sedan ytterligare en Moraspelare fått sätta sig på botbänken. Timrå tackade och tog emot genom att sätta 4-2 och härefter lyckades inte Mora skapa nämnvärt förens några minuter återstod. Med utplockad målvakt och spel sex mot fyra (Timrå drog på sig en utvisning) lyckades man till sist forcera in 4-3 men då återstod bara 30 sekunder. Man kom inte närmare än så och åkte därmed på ännu en förlust på bortaplan.

Nästa match är på lördag då ännu en tuff uppgift väntar. Rögle på bortaplan. Observera att den matchen startar vid den ovanliga tidpunkten 14:45.