Mora IK tog 2 viktiga poäng!
Publicerad: 2018-09-29
SHL
I en mycket spännande match med två lag som visade stor energi och kamp vann till slut Mora med 3-2 och tog därmed extrapoängen i övertidsperioden.

Första perioden startade på bästa sätt för hemmalaget där Moras back Ryan Johnston sköt ett skott från offensiv blå som Emil Aronsson styrde in till 1-0. Två jämna lag skapade en del chanser utan mål. Brynäs fick allt mer energi ju längre perioden gick och anföll allt mer och sköt flera farliga skott mot Moras duktiga målvakt Christian Engstrand. Till slut kunde gästerna kvittera till 1-1 på en retur och som stod sig perioden ut.

Andra perioden fortsatte med två lag med hög fart, mycket kamp och många känslor på isen. Flera utvisningar för bägge lagen och när Mora fick ett powerplay efter drygt halva perioden sköt Moras Michael Keränen ett mäktigt slagskott till 2-1. Hemmalagets målvakt Christian Engstrand gjorde flera fantastiska frilägesräddningar och såg till att resultatet stod sig perioden ut.

I tredje perioden startade med ett 4 minuter långt speluppehåll innan första avblåsningen kom. Bägge lagen bjöd på energi, kamp och vilja att vilja vinna. Moras bästa spelare för kvällen målvakten Christian Engstrand räddade frilägen gång på gång men fick till slut ge sig när gästerna kvitterade till 2-2 genom att återigen trycka in en retur. Resultatet stod sig efter 60 minuter. I fjärde perioden (övertid) fick Mora ett friläge tre mot en och en helt frispelad Andrew Rowe kunde slå in segermålet till 3-2 från nära håll. Ett fullsatt Jalas Arena jublade!

Nästa hemmamatch är på torsdag 11 okt Jalas Arena kl. 19,00 mot gästande Färjestad. Mycket välkomna!