Mora tappade segern i slutminuterna
Publicerad: 2022-09-09
Försäsong
Mora var på väg mot en vinst på Hovet i Stockholm när man gjorde 4-2 med två minuter kvar av tredje perioden. AIK lyckades dock komma tillbaka till 4-4 och sedan avgöra i förlängningen.

Den första perioden bjöd på ganska typisk försäsongshockey där det svängde ganska mycket fram och tillbaka. Lagen bjöd också på stundtals bra spel och stundtals ganska slarvigt och hafsigt spel. Även om det var Mora som skapade de vassaste chanserna till en början så var det hemmalaget som kunde göra matchen första mål efter att ett backskott letat sig in bakom Kari Piiroinen i målet. Härefter följde en period där båda lagen hade svårt att skapa chanser. Moras kvittering kom därför lite som en blixt från klar himmel. Inlånade Oscar Bjerselius fick pucken framför mål och fick på ett riktigt bra avslut fram till 1-1.

Efter en mållös andra period tände matchen till rejält i den tredje perioden. Albin Grewe åkte sig fri i numerärt underläge och fixade genom ett fint avslut också en 2-1 ledning. AIK kvitterade till 2-2 lite senare innan även det andra lånet för kvällen, Adam Helldén, presenterade sig i målprotokollet. 3-2 kom med fyra minuter kvar att spela. När Patrick Harper med två minuter kvar att spela sedan skickade in 4-2 i öppen målbur trodde nog det flesta att Mora slagit spiken i kistan. Troligen också spelarna på isen för man uppträdde härefter riktigt passivt och stillastående. I spel sex mot fem lyckades man både reducera och kvittera innan slutsignalen ljöd.

Även om det var Mora som sedan hade det mesta av spelet i förlängningen blev det ändå hemmalaget som kunde avgöra med minuten kvar att spela.

Nu återstår bara en träningsmatch innan serien drar igång. Den spelas på tisdag kl. 18:00 hemma i Smidjegrav Arena när vi möter Almtuna.