Utvisningarna fällde Mora i match tre
Publicerad: 2021-03-26
Mora IK
Det blev tyvärr förlust i match tre där en mängd Morautvisningar fällde det stora avgörandet till sist.

Den första perioden bjöd på en intensiv hockey där det skapades en hel del målchanser. Även om det var Björklöven som skapade matchens första farligheter var det ändå hemmalaget som kunde ta ledningen med 1-0 när Isak Garfvé skickade in en retur efter 2:38. Det blev också det enda målet under de första 20 minuterna där hemmalaget vann skotten med 14-10.

Den andra perioden blev dessvärre inte lika bra som den första perioden där domarna valde att börja plocka utvisning efter utvisning på Moraspelare. Detta gjorde att hemmalaget fick spela i numerärt underläge större delen av mittenakten. Det gjorde att bortalaget bjöds på inte mindre än tre mål i den här spelformen. Mora gjorde ett och det var snyggt. Ludvig Larsson hittade över med en sidledspassning till Lukas Wernblom. Målet betydde 2-1 för Mora som dock fick gå till pausvila med underläge 2-4.

Björklöven gjorde sedan 2-5 innan Måns Carlsson reducerade i spel fem mot fyra med drygt 10 minuter kvar av den tredje perioden. Närmare än så kom man dock inte även om chanser inte saknades för ytterligare reduceringar. Pucken studsade dock inte med Mora den här matchen.

Nya tag på söndag när lagen möts igen i Smidjegrav Arena kl. 18:00.