Mora föll efter förlängning mot BIK Karlskoga
Publicerad: 2019-09-06
Försäsong
Utvisningarna fortsätter att ställa till problem för Mora. Laget hade inte mindre än sju tvåor denna afton och Karlskoga gjorde samtliga sina mål i powerplay.

Det var mycket BIK Karlskoga i den första perioden och Moraspelarna såg inte alls vakna ut från start. Värmlänningarna skapade de absolut hetaste chanserna, många av dem efter slarvigt spel från försvaret. Isak Wallin i målet stod dock för flera fina räddningar och höll laget kvar i matchen. Spelet blev sedan lite bättre ju längre perioden gick och stundtals fick man till ganska bra fart i offensiv zon. Det var ändå Karlskoga som gick till pausvila med en 1-0 ledning. Målet kom till när Mora hade en man utvisad och lämnade alldeles för öppna ytor i sitt boxplayspel. Fredrik Forsberg fick nämligen all tid i världen att prickskjuta in pucken bakom en chanslös Isak Wallin.

Andra perioden fortsatte i ungefär samma stil som den första. Mora fortsatte att slarva en hel del, främst i egen zon, vilket gav Karlskoga fortsatt fina lägen att göra ytterligare mål. Matchens gigant denna afton var dock Isak Wallin som fortsatte att storspela i Moramålet. Framåt hade man några chanser även om de var ganska få till antalet. Trots detta lyckades man ändå kvittera till 1-1 innan signalen för paus ljöd. Isak Garfvé var det som påpassligt höll sig framför mål och kunde vispa in returen från Niki Pettis första läge.

Mora spelade sedan upp sig i den tredje perioden och det kändes därför ganska rättvist när Jesper Ylivainio efter halva perioden skickade in 2-1 för Mora när han distinkt förvaltade ett friläge. Man hade strax efteråt också chansen att utöka ledningen när man fick ett straffslag men Oscar Eklind lyckades inte förvalta det läget. Istället fortsatte Mora att åka på utvisningar. Mora hade inte mindre än sju utvisningar den här matchen – Karlskoga inte en enda. Detta var så klart också en bidragande orsak till att Karlskoga kunde kvittera till 2-2 innan perioden var över. Värmlänningarna fick sedan även fortsätta spela powerplay i förlängningen vilket man utnyttjade och avgjorde med 3-2.

Nu återstår endast en träningsmatch att finslipa det sista i spelet inför premiären. Den spelas nästa torsdag, i Fagersta, när AIK står som motståndare.