Hedberg: - Gäller att vi spelar snabbt
Publicerad: 2020-12-09
HockeyAllsvenskan
Två förluster efter uppehållet och 1-9 i målskillnad. Nu vill laget bryta den dystra trenden när man beger sig ut på en tre matcher lång roadtripp. Första matchen spelas ikväll mot Tingsryd. Och tränare Johan Hedberg menar att man trots resultaten är på rätt väg.

-Jag tycker vi gjorde en del bra saker mot Timrå. Speciellt i egen zon så lyfte vi oss jämfört med tidigare. Vi spelade tightare och hittade varandra bättre. Men fortfarande är vi lite ospetsiga framåt och det måste vi justera. Det handlar om att fortsätta att ta sig på mål, ta sig in på insidan, in framför mål och skymma målvakten och så vidare. Det är där nyckeln ligger idag också, säger Johan.

En anledning till att spelet sett lite si och så ut efter uppehållet skulle naturligtvis kunna vara att det tar ett tag att komma in i matchtempo igen efter det långa uppehållet. -Ja så kan det absolut vara men det är inget vi vill skylla på. Jag tycker de flesta kommit in i det på ett bra sätt igen. Det är väl några som har en liten bit kvar, säger Johan.

Mora har så här långt spelat 10 matcher på bortaplan och sex på hemmaplan och nog känns det som man presterat något bättre på bortaplan så här långt.

-Jag tror faktiskt det är mest tillfälligheter. Vi försöker spela samma spel både hemma och borta. Det jag skulle vilja se är att vi blir ett ännu bättre hemmalag. Det ska vara jobbigt att komma till Smidjegrav och spela. Det ska vara vår borg och det måste vi få till om vi ska bli riktigt farliga i slutändan, menar Johan.

Dagens motståndare Tingsryd ligger en poäng före Mora och återfinns på en 9:e plats i tabellen. Noterbart är dock att Mora spelat minst antal matcher av samtliga lag i serien. Tingsryd har exempelvis tre matcher mer spelade.

-Tingsryd är ett starkt defensivt lag som spelar tight med fem spelare. Här måste vi spela snabbt och komma in på insidan och vara jobbiga framför mål. Vi måste ha snabbare spelvändningar så de inte hinner ställa upp. Spelar man långsamt mot dem är de svåra att komma åt, säger Johan.

När det gäller laget så är man näst intill fullt lag. Jonathan Granström och Ludvig Larsson saknas dock. I övrigt ändrar man om lite i formationerna inför kvällen.

-Vi stoppar in Eklind tillsammans med Hilmerson och Robin Johansson. Där får vi en riktigt tung femma. Thomasson går in och spelar med Stål-Lyrenäs och Wernblom. Och så fortsätter vi med juniorkedjan. Jag tyckte de var roliga att se förra matchen med bra energi och intensitet, avslutar Johan.

Nedsläpp kl. 19:00 och matchen sänds på Sportkanalen samt på Cmore.se

Kenny Åström