Hermansson: - Det gäller att vi kommer upp i en bra prestation

18 december 2018 16:45

Julen närmar sig med stormsteg men innan det är dags för det riktiga julfirandet ska två matcher avverkas den här veckan. För Mora väntar två tuffa matcher. Serieledande Luleå på bortaplan imorgon onsdag samt Djurgården hemma i Jalas Arena på fredag.


Mora fick som bekant kliva in i det här lilla landslagsuppehållet med en skön seger i ryggen efter att ha besegrat HV71 hemma med 2-1 förra lördagen. Några av spelarna har spelat landslagshockey medan resten till en början fick några dagar ledigt för att sedan återgå i vanlig träning.

-De träningar vi haft har varit bra, både på is och när det gäller fysträningarna. Vi har haft mycket energi och även låtit en del juniorer vara med då vi hade några borta på landslagsuppdrag. Vi har fokuserat mycket på farten i spelet och hur vi ska bygga anfallen hela vägen nerifrån egen zon, sammanfattar assisterande tränare Daniel Hermansson.

Tisdagen har ägnats åt resande. En tidig avfärd med buss till Arlanda och därefter har man flugit upp till Luleå. Där väntar övernattning och en kommande onsdag där man förbereder sig på bästa sätt inför matchen som startar kl. 19:00.

-Resan har gått bra och vi ska snart ha ett litet fyspass i arenan när vi kommer fram. Det är en lång resa så det kan vara skönt att göra något när vi kommer fram. Även om vi flyger så tar det tid med buss till Arlanda och sedan väntan där på att flyget ska gå, konstaterar Daniel.

Luleå har gått riktigt bra den här säsongen och leder just nu serien med 45 poäng, vilket förövrigt är lika många som tabelltvåan Färjestad. Hemma i Coop Norrbotten Arena har man dessutom endast förlorat två matcher under säsongens gång. En härlig utmaning för Moras del som både den här säsongen men också förra spelat bra där uppe utan att få med sig några poäng.

-Sist borde vi verkligen haft med oss poäng. Vi fick bland annat ett mål bortdömt på ett konstigt sätt och sedan avgjorde de med bara sekunder kvar. Jag tycker vi spelat bra på slutet förutom bortamatchen mot HV71. Det känns som vi sakta med säkert börjar hitta vårt spel och den fart som vi vill ha. Det gäller att vi kommer upp i en bra prestation imorgon för att få med oss en seger. Luleå är ett bra lag som är svåra att göra mål på. Det gäller att vi kommer in med mycket folk framför mål och skickar in puckarna där det händer, avslutar Daniel.

När det gäller laguppställningen så väntas den bli likvärdig den man ställde upp med mot HV71 förra lördagen.