Damerna tog tung bortaseger
Publicerad: 2022-11-13
Mora IK:s damer fortsätter att ta för sig i NDHL. Trots att laget är nykomling i div 1 innebar segern mot Västerås borta att laget nu ligger på en tredje plats i tabellen.

När Mora IK:s damlag avancerade till division 1 var det nog ingen som vågade tro att laget skulle ligga på en tredje plats i tabellen efter åtta spelade omgångar.

Men segern borta mot Västerås visar åter vilket strakt gäng som representerar klubben på damsidan.

Hemmalaget Västerås tog ledningen i matchen i mitten av den första perioden. En psykologiskt viktig kvittering kom med bara en och en halv minut kvar till paus när Ida Melin satte 1-1. Den andra perioden hann bli fem minuter gammal innan Tillie Ytfeldt gav MIK ledningen och det skulle komma mer.

Chloe Berndtsson ökate på ledningen till 3-1 för Mora exakt en minut senare. Västerås reducerade tre minuter efter det, men Mora IK lyckades sedan hålla undan i hela den tredje perioden och lämnade Västerås med tre tunga poäng i bagaget.

På onsdag är det dags för derby i Smidjegrav Arena klockan 19.00. Då kommer Falun på besök och laget låter hälsa att ett tungt stöd på läktaren välkomnas.