Tingsryd bättre i det mesta
Publicerad: 2021-10-15
Mora är efter sex spelade omgångar fortfarande utan en trepoängare. Mardrömslaget Tingsryd kunde på ett säkert och stabilt sätt vinna med klara 4-2 mot laget från Ovansiljan som har mycket att fundera på inför fortsättningen. Prestationen måste bli bättre.

Mora var förvarnade om att det skulle bli en tuff bortamatch mot Tingsryd.

Förra säsongen vann Smålandslaget fyra av fyra matcher mot dalalalaget och plockade hem elva av tolv poäng.

Tingsryds spel brukar heller inte passa Mora särskilt bra,

Någon bra start på fredagskvällens match blev det inte heller.

Redan efter två minuters spel skickade hemmalagets Jacob Lundegård in ledningspucken med ett skott från blå, som på något konstigt sätt letade sig bakom Andreas Ljunggren i gästernas kasse.

Minuten senare kom en Tingsrydspelare fri, vilket gjorde att Isak Pantzare tvingades ta till en hakning för att reda upp situationen.

Mora spelade dock bra i numerärt underläge och klarade av det hela på ett bra sätt. I mitten på perioden åkte hemmalaget på två utvisningar i snabb följd, och Mora fick därmed chansen att spela fem mot tre.

Ett läge som Mora tog tillvara på.

Johan Persson skickade in sitt fjärde mål för säsongen och Mora hade därmed sett till att kvittera när 10.05 hade spelats av den första perioden.

Förövrigt Moras blott andra mål i numerärt överläge den här säsongen.

Sedan jämnade ut spelet ut sig, men nästa mål i matchen gjorde hemmalaget.

Med en öppnande passning kom Tobias Fladeby fram fint på vänsterkanten och satte 2-1 bakom gästernas målvakt.

Något mer mål föll inte i den första perioden.

Mora har svarat för några direkt svaga andraperioder den här säsongen. Tyvärr kom en nytt bottenn app i bortamötet med Tingsryd.

Hemmalaget kom att dominera mellanperioden fullständigt och Moras framstötar var lätträknade.

Efter 2,48 gjorde Tobias Fladeby sitt andra mål för kvällen, när han ostört kunde stå ensam framför Morakassen och skjuta in 3-1.

Drygt två minuter senare åkte Mora på nästa kalldusch.

Tingsryd hade ett bra tryck och pucken hamnade till slut hos Sebastian Åkesson.

Tingsrydspelaren fick gott om tid och kunde retfullt enkelt lura Moramålvakten Andreas Ljunggren, innan han lade in pucken fram till 4-1.

Perioden var som sagt Tingsryds helt och hållet. Gång på gång vann laget tillbaka pucken och Mora hade oerhört svårt att få till något eget spel. Smålandslaget var vassare i det mesta – om inte i allt.

Inför den sista perioden valde Mora att vaska om i laget.

Bland annat valde man att återförena fjolårets succékedja när Måns Carlsson fick kliva in tillsammans med Johan Persson och Daniel Ljunggren. Något som blev en bra injektion för den kedjan.

Men det var Robin Johansson som tände en liten förhoppning om Morapoäng när han reducerade till 2-4 när 9.07 hade spelats.

Mora försökte att få till ytterligare tryck, men Tingsryd kunde kunde på ett säkert sätt spela av tiden och bevaka sin ledning.

Dalalaget får fortsätta att vänta på säsongens första trepoängare.

Chans till revansch på söndag när lagen möts igen.

Och helt klart har Mora en hel del att fundera på. Det är mycket som inte stämmer och kuggar i för närvarande och prestationerna måste överlag upp ett par snäpp.