Tung start för den nye Moratränaren
Publicerad: 2018-01-18
SHL
Mora förlorade den viktiga bortamatchen mot formstarka Rögle med 0-3. Ingen rolig debut för nye tränaren Johan Rosén, som i och med förlusten fick se sitt lag ramla ner under kvalstrecket.

Många hade pekat ut den som säsongens viktigaste match.

Och visst var det viktiga poäng som stod på spel i Ängelholm, där formstarka hemmalaget tog sig an ett Mora med nya tränare.

Jämfört med förlustmatchen mot Linköping i lördags hade vissa ändringar gjorts i formationerna. John Persson var tillbaka i laget efter sin sjukdomsperiod.

Mora startade också upp matchen på ett bra sätt och redan i det första bytet fick Jason Akeson ett bra läge, men tyvärr gick skottet över målet.

Dalalaget fick också en bra chans att ta ledningen i matchen, när hemmalagets Craig Shira fick sätta sig på botbänken.

Power-play-spelet var helt okej och åter var det Jason Akeson som hade det bästa läget.

Efterhand tog hemmalaget över allt mer av spelet och det var också Rögle som kunde göra det viktiga 1-0-målet.

Med hjälp av några felstudsar och dålig markering, kunde finländaren Juhamatti Aaltonen skjuta in 1-0.

-Det var mycket kamp på isen i den första perioden . Kanske det var lite mycket slarv från vår sida. Jag tycker också att vi kan visa att vi vill ha pucken lite mer, säger Jacob Nilsson till Cmore.

-Vi hade bra trafik framför motståndarkassen och kommer att fortsätta att slänga in mer puckar, säger nye Moratränaren Johan Rosén, som i intervjun med Cmore erkände att det hade pirrat i kroppen av nervositet under dagen.

I den andra perioden hade Rögle en bra kontroll på händelserna. Skånelaget kämpade hårdare och var också betydligt intensivare i sitt uppträdande på hela banan.

Mora hade svårt att få till det och skapade sparsamt med chanser. Jacob Nilsson hade det bästa läget, när han frispelad sköt pucken i stolpen. Men åtta skott framåt på två perioder var naturligtvis alldeles för tamt.

Inte orättvist var det också hemmalaget som gjorde periodens enda mål.

Backen, och förre Leksandsspelaren, Alen Bibic störtade fram framför Morakassen och kunde styra in pucken i mål med hjälp av stolpen.

-Rögle spelar bra, men jag tycker också att vi krånglar till det för mycket i egen zon. Vi har några växlar till, säger John Persson till Cmore.

Men några ytterligare växlar fick vi inte se Mora plocka fram. Laget kom ingenstans i sin jakt på reducering och viktiga poäng.

När hemmalagets Linus Sandin blev frispelad direkt efter en sejour i utvisningsbåset och gjorde 3-0, och då var matchen definitivt avgjord.

Ur Moraögon blev minuterna efter målet en mardrömslik period, där inget fungerade. Röglespelarna tilläts att göra som man ville och Christian Engstrand hade fullt upp.

Totalt sett en insats från Morahåll som väcker en del frågetecken. Energin och viljan måste upp ett par snäpp inför den viktiga matchen mot Karlskrona på lördag.

Rögle tog femte raka hemmasegern och passerade därmed Mora i tabellen.

Mora tappade även forwarden John Persson i inledningen på den tredje perioden, då han tvingades kliva av med en skada. Oklart hur allvarlig den är.

-Jag tycker vi gör en okej prestation. Men vi måste få in mer fart i vår offensiv. Vi skjuter 16 skott och det är förstås alldeles för lite. Men vi har ändå lägena och bra trafik framför kassen, säger Johan Rosén till Cmore.