Ljungan tror på MIK

2 juni 2021 18:41

Daniel Ljunggren är en självskriven del av det golflag som Johan Hedberg kommer att ta ut. Vi träffade honom över en hink på rangen i Mora.


Solen strålar och om bara en liten stund är det dags för en ny 18-hålsrunda på Mora GK. Daniel Ljunggren spelar vanligtvis mycket golf, speciellt när solen lyser och himlen är klarblå, men den senaste tiden har det blivit ännu fler rundor. Anledningen stavas Dalakraft Open.

  • Det är klart vi alla satsar lite extra nu, säger Daniel med ett nöjt leende. Han är övertygad om att MIK har ett tillräckligt bra lag för att vinna golftävlingen. På frågan om vem som är bästa golfaren i truppen svarar han:

  • Lennie (Filip Lennström) och Adde (Andreas Ljunggren) är bra, jag är också helt okay och spelar mest, det gör jag i alla fall…

Daniel som noterar två i hcp är lika blygsam som alltid. På frågan om hur mycket skoj respektive tävling Dalakraft Open är betonar Daniel att det är svårt att plötsligt bortse från tävlingsinstinkten.

  • Ingen vill spela dåligt, alla vill vinna. Så är det bara. Hur bra koll har han då på motståndarna?

  • Jag har spelat med Fredrik Forssberg i Leksand, han slår långt i alla fall, så mycket kan jag säga men sedan har jag inte jättebra koll.

Mattias Ritola, som för övrigt ska spela Padel, fick frågan vem som är sämst lämpad i laget att vara med i någon av grenarna. Han menade att Jonas Ahnelöv gör bäst i att heja på från sidan. Vi ställde samma fråga till Ljunggren.

  • Vi har många duktiga golfare, padel har jag sämre koll på, men en sak är säker, det är bra att jag inte blev uttagen att spela padel om man säger så…

På dagens runda får Daniel sällskap av brorsan Andreas och Filip Lennström. Självklart vill alla tre vinna, men framför allt toppa formen inför den stundande Dalakraft Open den 22 juni.