Mora föll i spelmässigt jämn match
Publicerad: 2021-03-14
Mora IK
Det blev tyvärr förlust i grundseriens sista match mot Björklöven hemma i Smidjegrav Arena. Gästerna kunde till slut vinna med 1-3.

Hemmalaget saknade en mängd spelare i dagens match mot Björklöven. Det gjorde bland annat att Tim Palmberg som gjorde A-lagsdebut i fredags fick fortsatt förtroende. Dessutom plockade man in 18-åriga Emil Lothström och 17-åriga Filip Björkman som också fick debutera i A-laget.

Spelmässigt gjorde man också en riktigt bra förstaperiod där framförallt juniorerna ute på isen stod för massor av energi och frenesi. Mora var också ytterst nära att ta ledningen när man fick spela powerplay. Viktor Amnér avlossade ett skott men pucken gick olyckligt nog i stolpen, via målvaktens benskydd och ut igen. Istället för mål där var det istället gästerna som kunde ta ledningen efter 14 minuters spel när pucken satt högt ovanför axeln på Moramålvakten Olof Lindbom.

Den andra perioden blev händelserik. Klockan hade bara hunnit upp till 2:20 när en av debutanterna Emil Lothström satte in en tackling som renderade i fem minuters utvisning och matchstraff. Nu fick dock gästerna inte spela så många minuter i powerplay då man själva drog på sig två utvisningar efter varandra och det blev istället mestadels spel fyra mot fyra. Mora var det bättre laget långa stunder men hade inte riktigt marginalerna på sin sida. Björklöven fick med drygt fem minuter kvar av den andra perioden återigen en möjlighet i spel fem mot fyra sedan domarna återigen hittat ett matchstraff på en Moraspelare. Den här gången var det Måns Carlsson som visades ut fem minuter och i den här gången lyckades gästerna hitta rätt två gånger om i spel fem mot fyra.

I den tredje perioden var det fortsatt mycket Mora som tryckte på framåt. Dessvärre hade man inte riktigt det rätta flytet i spelet och avslutningslägena. Till slut fick man ändå till en rättvis reducering när Lukas Wernblom skickade in 1-3 med sex minuter kvar att spela. Man gjorde sedan ett ärligt försök att komma närmare med uplockad målvakt men trots stor press och flera chanser lyckades man inte få in någon mer puck. Nu väntar en veckas matchledigt innan kvartsfinalerna drar igång den 22 eller 23 mars.