Damlaget vann hemma mot Västerås
Publicerad: 2022-10-15
Under lördagseftermiddagen så var det dags för damlaget att spela match igen, i dagens match så var det Västerås IK som stod för motståndet hemma i Smidjegrav. Efter den spännande tillställningen så vann Mora med 1-0.

Efter en lite avvaktande inledning av den första perioden så skulle Mora tillslut hitta chanser när Tillie Ytfeldt blev fri med pucken bakom Västerås målbur, därefter kunde hon enkelt frispela Tove Smids som sköt in eftermiddagens första mål, 1-0 Mora. Efter ledningsmålet så kunde MIK etablera spelövertaget rejält och chanser för att utöka ledningen fanns definitivt. Den första perioden präglades också av ett stabilt försvarsspel där Mora effektivt höll Västerås på utsidan, i och med det så hade inte bortalaget några större chanser och Mora IK gick in i den första pausvilan med ledning 1-0.

Västerås skulle visserligen hitta in i matchen under den andra periodens start med bland annat en ribbträff och bara sekunder efter den chansen så åkte Ytfeldt ut för en hög klubba, därav kunde bortalaget etablera ännu mer tryck i powerplay. Men Mora stod emot trycket och efter det avklarade boxplay-spelet så fick man även med sig ett eget powerplay när Västerås hade för många spelare på isen. Någon slutprodukt från Moras första numerära överläge kom aldrig då man inte lyckades etablera ett uppställt spel i offensiv zon.

Lägena fortsatte att komma under periodens gång men utan utdelning för något av lagen och fortsatt ledning med 1-0 för Mora inför den avslutande perioden. Västerås forcering för ett kvitteringsmål skulle intensifieras med cirka fem minuter kvar på matchklockan men Flemberg i Moras mål fortsatte sin starka insats genom att hålla tätt när bortalaget tryckte på rejält, därmed motade Flemberg alla 48 skott och Mora säkrade 1-0 vinsten.

Damernas nästa match hittar vi på onsdagen den 19:e oktober klockan 19:00 när de är på plats i Falun för att möta Falu IF.