Förlust i genrepet mot Färjestad
Publicerad: 2018-09-11
Försäsong
Mora avslutade försäsongen med ännu en förlust. I en spelmässigt ganska jämn tillställning mot Färjestad avgjorde till slut Karlstadlagets effektivitet i den tredje perioden. Slutresultatet skrevs till 5-2.

Den första perioden blev en ganska jämn historia där Mora startade bäst och fick stundtals till ganska bra snurr i anfallszonen. Dock hade man en del svårigheter med att komma in på mål och de flesta skott som avlossades var en bit utifrån. Färjestad tog över matchen något sedan man fick chansen i spel fem mot fyra efter halva perioden och man var flera gånger framme och oroade framför mål. Moras boxplay var dock bra den här perioden och man höll undan. Strax efter man blivit fulltaliga kom också periodens bästa möjlighet där Andrew Rowe i ett två mot ett läge hittade över till Niki Petti som tyvärr inte fick träff på pucken. Färjestad fick på slutet sedan ytterligare en möjlighet i spel fem mot fyra men även här försvarade sig Mora bra och det var mållöst efter 20 spelade minuter.

-Jag tycker det här var försäsongens bästa period av oss där vi spelar rakt och enkelt och också ganska tufft, summerar assisterande tränare Daniel Hermansson.

I den andra perioden var det Färjestad som öppnade bäst och Mora hade flera gånger svårigheter att få ut pucken ur egen zon. Därför var det inte helt ologiskt att det också var de grönklädda som gjorde matchens första mål. Detta efter att man glömt bort att markera Joakim Nygård framför mål som helt ren kunde vispa in 1-0. Mora fick dock ganska omgående efteråt chansen i spel fem mot fyra, en chans som man tog väl tillvara på. Det hann bara gå några sekunder innan Adam Masuhr skickade in kvitteringen till 1-1 efter ett skott från blå. Och det dröjde bara dryga minuten innan Mora också hade vänt på matchen. Efter en vunnen puck i anfallszon efter bra forschecking kunde Kevin Goumas styra in 2-1 ledningen. Mora fick energi av målet, var det spelförande laget och man fick också ännu en möjlighet att spela fem mot fyra. Men istället för mål framåt var det Färjestad som gjorde mål efter ett riktigt misslyckat försvarsarbete från Mora. Resterande tid av perioden turades lagen om att ha bra perioder men inget mer mål föll.

-Vi börjar spela alldeles för soft och petigt. Vi måste vara mycket mer rejäla. När de dessutom gör 2-2 i vårt powerplay blir vi lite ängsliga, säger Daniel.

Mora var klart hetare i inledningen av den tredje perioden och tack vare några riktigt fina individuella prestationer var ytterst nära att ta ledningen. Först genom Mathias Bromé och sedan genom Michael Keränen. Färjestadmålvakten lyckades dock klara både chanserna. Istället för mål där kom det istället lite senare med då genom Färjestad. Och det var inte slut där. Robin Johansson blev minuten senare utvisad och då kom också 4-2. Slutresultatet skrevs sedan till 5-2 sedan Mora släppt in ännu ett mål.

-Visst gör de ett bra mål i powerplay men överlag har de en hel del medstuds i tredje perioden. Vi tar med oss första perioden och jobbar vidare med det vi är mindre nöjda med, avslutar Daniel.

Därmed sätter vi punkt för träningsmatcherna. På lördag börjar allvaret. Seriepremiär hemma i Jalas Arena kl. 15:15 mot Örebro.