Mora IK värvar Igor Larionov

7 december 2021 12:20
Mora IK

Vi kan idag berätta att vi gjort klart med den ryska forwardstalangen Igor Larionov som närmast ansluter från KHL-klubben Kunlun Red Star.


Igor är son till den legendariska hockeyspelaren med samma namn, som bland annat ingick i den sovjetiska klassiska KLM-kedjan (Vladimir Krutov, Igor Larionov, Sergej Makarov). Igor den yngre är dock född i USA och har under sin juniortid spelat i den kanadensiska juniorligan OHL med Windsor Spitfires. De två senaste säsongerna har det dock inte blivit så många matcher för den 23-åriga forwarden. Förra säsongen startade han i KHL men hann bara med 5 matcher innan han blev sjuk och missade resten av säsongen.

-Det är ett väldigt intressant nyförvärv. Det är en kille som vi känner har väldigt mycket uppsida, men han kommer behöva lite tid eftersom han inte spelat på ett tag. Han och hans team har identifierat Mora som ett bra ställe att komma till för att få i gång hans karriär igen och det känner vi som en otroligt stor ära, säger tränare Johan Hedberg.

Igor beräknas ansluta till Mora den kommande helgen.