Ny förlust för Mora efter 1-3 mot Luleå
Publicerad: 2017-12-28
SHL
Lagets formsvacka är tyvärr intakt efter att man åkt på en ny förlust i bortamötet med Luleå på torsdagskvällen. .

Mora såg piggast ut från start och fick under den första minuten iväg tre skott mot hemmalagets målvakt som dock klarade samtliga. Luleås första skott kom efter tre minuter men Mattias Pettersson, som för dagen tog plats mellan Moras stolpar, hade inga problem att rädda. Hemmalaget fick efter fem minuter chansen i spel fem mot fyra sedan Mathias Bromé visats ut för en målvaktsinterference. Mora lyckades dock klara ut spelet i boxplay den gången. Överlag skapades väldigt få målchanser under matchens första 20 minuter och det krävdes ytterligare en Morautvisning i slutet av perioden för att chanserna skulle skapas. Mora som klarade sitt första boxplay blev den här gången alldeles för passiva och slarviga och till slut fick hemmalaget utdelning sedan en Luleåspelare fått stå helt omarkerad framför mål och slå in sin egen retur.

Den andra perioden blev en riktigt blek historia där lågt tempo präglade spelet. Det var dessutom slarviga passningar och målchanserna lyste med sin frånvaro vilket inte minst skotten (4-5) skvallrade om. Detta trots att vi fick tre powerplaylägen under mittenakten. Luleå fick spela med en man mer vid ett tillfälle och fick till lite tryck utan att få ett enda skott på mål. Mora i sin tur hade under sina två lägen stora svårigheter att ens ta sig in i offensiv zon.

Den tredje perioden fortsatte ungefär som den andra slutade vilket innebar ganska tillknäppt spel och båda lagen hade svårt att vaska fram några heta målchanser. Till slut kom ändå matchens andra mål och det var lite som en blixt från klar himmel. Efter en vunnen Moratekning i egen zon fick Robin Johansson pucken. Han skickade pucken högt över axeln på Luleås målvakt från dålig vinkel och det var kvitterat. Bortalaget som då kändes lite på gång drog dock på sig en ny utvisning och även om man klarade ut spelet i numerärt underläge tappade man spelet något. Och det stannade tyvärr inte där. Luleå fick efter en något tilltrasslad situation in 2-1 med bara 4:30 kvar av perioden. Moras jakt på kvittering blev sedan helt fruktlös och med utplockad målvakt kunde hemmalaget avgöra med 3-1 i öppen målbur.

På lördag väntar nästa match när man åker till Göteborg för möte med Frölunda.