Tre välförtjänta poäng hemma mot Almtuna
Publicerad: 2020-10-30
HockeyAllsvenskan
Mora plockade hem segern i kvällens drabbning mot Almtuna hemma i Smidjegrav Arena. Slutresultatet skrevs till 4-3 efter att Johan Persson och Oskar Stål-Lyrenäs gjort två mål var.

Mora fick annars en jobbig start på den första perioden när gästerna kunde ta ledningen med 1-0 genom sitt första skott i matchen. Klockan då på 1:27. Hemmalaget fick dock ett gyllene läge att komma in i matchen igen när man någon minut efter målet fick spela fem mot fyra. Något man också utnyttjade. Efter ett bra spel i numerärt överläge blev Oskar Stål Lyrenäs serverad pucken framför mål och klippte till direkt. Härefter böljade spelet fram och tillbaka där Mora var det lite mer spelförande laget och var några gånger nära på att också ta ledningen. Isac Heens hade bland annat ett skott i målramen. Istället för mål framåt där fick man istället ett mål i egen målbur efter 13:58. Detta efter en styrning framför mål.

Om starten på den första perioden var tuff så var starten på den andra perioden desto muntrare. Mora satte högsta fart från start och fick omgående 2-2 efter att Måns Carlsson serverat Johan Persson pucken framför mål, som i sin tur inte gjorde något misstag. Klockan då på 1:24. Målet satte också prägel på den andra perioden där Mora var det klart bättre laget. Man vann skotten med hela 18-7 och fick också ett ledningsmål efter 8:20. Återigen var det Johan Persson som var målskytt när han fångade upp en lös puck under motståndarlagets målvakt. Och Mora hade också bud på mer, men hade inte riktigt det rätta flytet i avslutningslägena.

Utdelningen kom istället i den tredje perioden när Oskar Stål-Lyrenäs på egen hand tog in pucken i offensiv zon och avlossade ett skott som gick strax ovanför målvaktens vänstra benskydd. Detta blev också det matchvinnande målet. Mora kontrollerade spelet resterande del av matchen även om gästerna lyckades få ett tröstmål några sekunder från slutet.

Nästa match är redan på söndag när vi möter Vita Hästen på bortaplan.